'Zašto ne? Plete i Čarli su mi rekli da ima puno novaca'

Krilni nogometaš Tottenhama David Bentley u rujnu je dogovorio posudbu s ruskim prvoligašem Rostovom.

14.10.2012.
10:47
VOYO logo

"Dobio sam poziv i ponudu iz Rusije. Kako bih postao prvi Englez koji je zaigrao ondje, pomislio sam si zašto ne? Razgovarao sam s nekoliko bivših Tottenhamovih igrača, Stipom Pletikosom, Vedranom Ćorlukom i Romanom Pavljučenkom. Oni su mi rekli da je ondje prilično dobar standard, da ima puno novaca i da se dovodi puno", rekao je Bentley, koji je tako u Rostovu ponovo postao Pletikosin suigrač.

"Puno vrhunskih europskih menadžera je ondje. Slaven Bilić, Guus Hiddink i Fabio Capello na čelu reprezentacije. Vidi se da pokušavaju ulagati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je Bentley i o zanimljivoj mješavini stilova igre u ruskoj ligi.

"U Engleskoj imate premierligaški stil igre stalno, ali u Rusiji je drugačiji pristup svakog tjedna. Igrali smo protiv Spartaka iz Moskve, čiji je trener Unai Emery, bivši trener Valencije. Bio je uspješan u Španjolskoj i Spartak igra poput španjolskih momčadi, tako da njihovi braniči visoko pritišću. Onda smo igrali protiv moskovskog Dinama koji ima engleski stil igre. Rubin Kazan pak igra poput južnoameričke momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zenit je doveo Hulka i Alexa Witsela potrošivši milijune, pa možete zamisliti da za pet, šest godina, kako dolazi i SP u Rusiji, žele ojačati svoj nogomet čim je više moguće."

Sljedećeg vikenda Bentleyjev će Rostov snage odmjeriti s Lokomotivom iz Moskve i pritom će Englez susresti neka stara dobro poznata lica, Ćorlukino i Pavljučenkovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čarli će biti na drugoj strani terena, ali možda mu svejedno stignem uvaliti kopačku. Voli igrati ovdje, a trener kluba je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, što je dobro za njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo