ĆIRO ZA SRPSKE MEDIJE: / 'Zagovornik sam regionalne lige, Mamić je mag, a Zvezda najveći klub bivše države'

Image

Pokretanje regionalne nogometne lige pitanje je koje se posljednjih dana često provlači kroz medije sa svime pozitivnim i negativnim što bi njeno eventualno pokretanje donijelo.

11.12.2016.
15:17
VOYO logo

"Mislim da je sama ideja odlična. Buduća regionalna liga bi mogla imati pozitivan utjecaj na mnoge, pa čak i na one buntovnike da se što prije prilagode novim uvjetima nogometnog tržišta. Krajnje je vrijeme. Iskreno, bio sam protiv ovakve lige, jer sam smatrao da bi to izazvalo primitivne ispade. Ali, sada vidim da je sazrijelo da takav nogometni projekt ponovo zaživi i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar...", tvrdi Ćiro koji je potom upitan o mogućnosti da glavnu riječ u toj ligi umjesto igrači vode huligani.

Generacija nostalgičara

"Prvo moram reći da ih ne volim tako nazivati. Dokle god ih tako nazivamo imat ćemo ono što danas gledamo. Bolje ih nazivajmo pametnim momcima, siguran sam da se i kod njih može dogoditi transformacija, najprije u smislu kulture. Mnoge ozbiljne zemlje su taj problem odavno riješile, zna se na koji način. Mislim da uz dobru volju taj problem ovdje može biti riješen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, VALERY HACHE
Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

O samoj kvaliteti utakmica, dođe li do njih, Blažević kaže:

"Mi koji smo iz tog doba, bili bismo sretni da ponovo gledamo te momčadi kako se zajedno natječu. Moja generacija je generacija nostalgičara, a iskreno vjerujem da bi i današnja omladina to prihvatila. Jer, treba imati u vidu, da samo konkurencija donosi kvalitetu. U takvoj ligi, koja bi bila međunarodna, mladi bi imali veliku mogućnost dokazivanja. Sa druge strane, i klubovi bi bili u plusu. Jednostavno, vjerujem da nitko tom ligom ne bi izgubio. Ne treba zaboraviti da se najveći talenti rađaju na ovim našim prostorima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić samo prodaje

Nije mogao Ćiro pobjeći niti od pitanja o 'svojem' Dinamu, odnosno poražavajućim rezultatima kluba u nogometnoj Ligi prvaka.

"Zdravko Mamić je bez sumnje mag za hrvatski nogomet. Njegova filozofija se svodi samo na prodaju igrača. Važna mu je lova. Međutim, da je bio nogometaš, da je imao strpljenja, tko zna gdje bi mu bio kraj, i njemu i Dinamu. Ovako, ekonomski rezultat mu je uvijek bio na prvom mjestu, bio mu je uvijek važniji od sportskog. Valjda su zato tako i prošli u Ligi prvaka, bez pobjede i bez gola", odgovorio je trener koji je s Hrvatskom osvojio svjetsku broncu 1998. godine, a koji je u karijeri vodio čitav niz klubova i reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Goran Jakuš
Image
Foto: Pixsell, Goran Jakuš

Upitan da otkrije koji je po njegovom mišljenju najveći klub bivše države, Blažević je priznao da je riječ o klubu s kojim je nekoć bio u pregovorima, i uz smijeh kazao:

Zvezda ispred svih

"To je oduvijek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zamjeriti, ali, htjeli mi to ili ne priznati, Zvezda je bila i europski i svjetski prvak. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je i svoje viđenje nogometa u regiji.

"Naš najveći problem je što tu talentiranu djecu ne možemo nikako zadržati pred žestokim naletima bogatijih klubova. Hrvatska je uspjela napraviti dobru reprezentaciju i to donekle naplatiti. Često se pitam zašto to nije napravila i Srbija kada se zna kakve sve igrače ima", zaključio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo