CIBALIA NA KORAK OD OSTANKA U HNL-U: / Vinkovčani u Zaprešiću pokazali Goričanima tko je gazda

Image
Foto: PIXSELL

U prvom susretu razigravanja za ostanak u Prvoj HNL Cibalija je na gostovanju u Zaprešiću pobijedila Goricu 2-0 i načinila veliki korak prema ostanku u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

4.6.2017.
21:51
PIXSELL
VOYO logo

Vinkovački sastav je u prvoj utakmici kvalifikacija za popunu Prve HNL slavila (2:0) kod Gorice, tako napravila veliki korak u ostanku u prvoligaškom društvu. Vinkovčani su u Zaprešiću bili puno bolja momčad od drugoplasirane momčadi Druge HNL, pa zasluženo stigli do velike pobjede. Cibalia je povela preko Petra Mišića koji je u 51. minuti fantastično pogodio s 20-ak metara, dok je u samoj završnici za 2-0 zabio Edi Baša.

Vinkovčani su u play-off ušli kao devetoplasirana u Prvoj HNL, dok je Gorica osvojila drugo mjesto u drugom razredu hrvatskog nogometa. Direktan plasman u Prvu HNL izborio je Rudeš, dok je i Prve HNL ispao Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je najbliže plasmanu u Prvu HNL bila 2011. godine kada je bila prvak 2. HNL. Ali je ostala bez prvoligaške licence na sjednici Izvršnog odbora HNS-a uz obrazloženje da joj se ne smije dozvoliti igranje na stadionu izvan svog grada ili općine, pa je 16. član Prve lige za sezonu 2011/12. postala Istra 1961.

Gorica se žalila na takvu odluku i skoro tri mjeseca kasnije dobila je spor, ali i ostala bez nastupa u višem rangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo