Chelsea prodao jednu, pa ekspresno kupio drugu zvijezdu!

Njemački nogometni reprezentativac Andre Schürrle napustio je Chelsea i potpisao ugovor s Wolfsburgom. Engleski i njemački mediji nagađaju da će Chelseaju pripasti 32 milijuna eura.

2.2.2015.
15:34
VOYO logo

Schürrle je u Chelsea došao u ljeto 2013. godine iz Bayer Leverkusena, ali kod Josea Mourinha se nije naigrao, pa je ove zime tražio izlaz sa Stamford Bridgea. Spas mu je ponudio Wolfsburg, pa je tako naš Ivan Perišić dobio sjajnog suigrača.

Schürrle je, inače, postao treći igrač po skupoći u njemačkoj Bundesligi. Više je plaćao samo Bayern i to dvaput: 40 milijuna eura za Javija Martineza i 37 za Marija Götzea. Schürrle je bio član njemačke reprezentacije koja je lani postala svjetski prvak. S dva je pogotka sudjelovao u 'demoliranju' domaćina Brazila u nezaboravnoj polufinalnoj utakmici (7:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek koji sat nakon što je prodao Schürrlea, Chelsea je svoje redove pojačao kolumbijskim desnim bočnim igračem Juanom Cuadradom. Špekulira se da su Londončani platili Fiorentini 33,4 milijuna eura za igrača za kojeg su se prošlo ljeto borili Manchester United i Barcelona. Fiorentina ga tada nije pustila, a u međuvremenu se u glavnog interesenta prometnuo Chelsea koji je na koncu i uspio ostvariti transfer. U suprotnom je smjeru engleski klub na posudbu poslao egipatskog ofenzivnog veznjaka Mohameda Salaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče hrvatskih nogometaša, tijekom dana se spominjalo da bi se Marko Livaja mogao vratiti u Atalantu iz koje je prošlo ljeto prešao u ruski Rubin. Od toga, ipak, nema ništa, kao ni od Livajina prelaska u Parmu koja se također spominjala kao njegova moguća nova destinacija.

Još je uvijek neizvjesna sudbina Josipa Radoševića. Ranije se tijekom ponedjeljka činilo da je propao njegov prelazak iz Napolija u Rijeku na posudbu, ali u večernjim satima je taj posao ponovno postao aktualan. Službene potvrde, međutim, još nema. Isto se odnosi i na dolazak Hajdukova veznjaka Filipa Bradarića koji bi navodno također trebao završiti na Kantridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još da je srpski veznjak Filip Đuričić pojačao Southampton. Član Benfice je prvi dio sezone proveo na posudbi u Mainzu, a sada je dobio priliku okušati se u Engleskoj. S Otoka dolaze i vijesti da je dugogodišnji veznjak Manchester Uniteda Darren Fletcher na pragu West Bromwicha, te da bi krilni napadač Tottenhama Aaron Lennon mogao bi na posudbu u Everton. Osim toga, Tottenham je raskinuo ugovor s kamerunskim braničem Benoitom Assou-Ekottom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo