ČETVORKA KOJA NIJE ISPUNILA OČEKIVANJA: / Bili su 'Zlatni dečki', a onda su im karijere krenule nizbrdo

Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN

Prije nekoliko su dana objavljeni kandidati za prestižnu nagradu Golden Boy, odnosno Zlatni dečko, koju talijanski dnevnik Tuttosport dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu do 21 godine starosti

9.10.2016.
13:40
AFP, JOSE JORDAN
VOYO logo

Među 40 kandidata su i dvojica hrvatskih dragulja - Alen Halilović iz HSV-a i Ante Ćorić iz Dinama. Realne šanse za nagradu ipak nemaju, ali ih stručni žiri svakako vidi među igračima pred kojima je blistava budućnost. No, hoće li to doista biti tako, veliko je pitanje.

Image
HRVATSKI WUNDERKINDI MEĐU NAJBOLJIMA: /

Halilović i Ćorić nominirani za prestižnu nagradu

Image
HRVATSKI WUNDERKINDI MEĐU NAJBOLJIMA: /

Halilović i Ćorić nominirani za prestižnu nagradu

Pogledamo li samo osvajače ove nagrade prijašnjih godina, vidjet ćemo da među njima ima i onih koji nikada nisu do kraja ispunili očekivanja. Ako je nagrada Zlatni dečko svojevrsna najava da bi njezin dobitnik za koju godinu trebao konkurirati za Zlatnu loptu, onda je jasno da su neki ostali daleko od onoga što im se predviđalo. Nagrada se dijeli od 2003. godine, a izdvojili smo četiri dobitnika koji su imali ili imaju dobru karijeru, ali ne i takvu da bi se ikada našli u konkurenciji za Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2003: Rafael van der Vaart (Ajax)

Image
Foto: AFP, TOBIAS SCHWARZ
Image
Foto: AFP, TOBIAS SCHWARZ

Rafael van der Vaart

Sa samo 17 godina je upao u prvu momčad Ajaxa s kojim je dvaput bio nizozemski prvak. Prilično iznenađujuće, 2005. je završio u HSV-u što je bila odluka koju je žestoko kritizirao i veliki Johan Cruyff. Dobre igre na sjeveru Njemačke donijele su mu 2008. transfer u Real Madrid, ali tamo nije blistao, pa je dvije godine kasnije otišao u Tottenham, da bi se 2012. vratio u HSV. Prošlu je sezonu proveo u Betisu, a danas je u danskom Midtjyllandu.

2008: Anderson (Manchester United)

Kad je 2007. došao u Manchester United, mediji su ga prozvali novim Ronaldinhom. Njegove su igre u mlađim kategorijama brazilske reprezentacije bile fascinantne, 2005. je bio i najbolji igrač SP-a U-17, ali dolaskom u Manchester se počeo gasiti. Alex Ferguson mu je namijenio ulogu dublje u veznom redu, Anderson se nije najbolje snašao i nikad nije izbio u prvi plan. Iz Uniteda je definitivno otišao u veljači prošle godine i danas je član brazilskog Internacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2009: Alexandre Pato (Milan)

Kad je 2007. došao u Milan, bio je čudo od djeteta. I igrao je tako sve dok ga nisu počele uništavati ozljede. Šest godina kasnije se vratio u Brazil, da bi drugu polovicu prošle sezone proveo na neuspješnoj posudbi u Chelseaju. Novi pokušaj vraćanja stare slave danas traži u Villarrealu.

2010: Mario Balotelli (Manchester City)

Image
Image

Mario Balotelli

O Mariju Balotelliju je ispričano već toliko priča. Da je iznimno talentiran, to nije nikakva tajna, ali je još više sklon glupostima koje su mu u potpunosti zasjenile karijeru. Redao je incident za incidentom zbog čega su ga se bez previše razmišljanja rješavali Inter, Manchester City, Milan, Liverpool... Danas pokušava spasiti karijeru u Nici, ide mu prilično dobro, ali svi su u klubu na oprezu zbog njegova karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo