OGLAS

ČEFERIN ŽELI UVESTU SALARY CAP U EUROPU: / 'Moramo nešto napraviti ako želimo sačuvati nogomet'

Image
Foto: AFP, ERWIN SPEK
24.10.2017.
13:11
AFP, ERWIN SPEK
VOYO logo

"Razlike između siromašnih i vrlo bogatih klubova sve su veće, pa ćemo u Europi uskoro imati četiri do pet klubova s godišnjim proračunom iznad milijarde eura. Zato moramo nešto napraviti ako želimo sačuvati taj sport", kazao je Čeferin u razgovoru za RTV Slovenija.

Čeferin je rekao da u tom smislu očekuje potporu u nogometnoj struci, ali i kod političara iako u Europi ne postoji praksa dogovora o limitu sredstava koji klubovi smiju trošiti za kupnju novih igrača i za njihove plaće, tzv. "salary cap", kako je to slučaj u nekim profesionalnim ligama u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa bez politike

"Europska komisija nam kaže da se to kod nas ne može jer se radi o slobodnom tržištu, dok nas političari širom Europe pozivaju da nešto učinimo za siromašnije jer se ovako dalje ne može. To je za mene populizam. Sami ne možemo to napraviti i političari nam moraju pomoći. Ako to ne učine, javno ćemo ih prozvati zašto nisu", naglasio je Čeferin.

Dodao je kako je UEFA već odbacila ideje o formiranju europske "superlige" u kojoj bi se natjecali samo najbogatiji klubovi i da će UEFA nastaviti s aktivnošću kako bi se bolje kontrolirale velike razlike u proračunima, što bogate klubove potiče da bez ograničenja kupuju i igrače koji im ne trebaju, da bi smanjili natjecateljsku konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da ćemo u tome imati potporu klubova, potporu liga, potporu javnosti i medija, a preostaje da vidimo kako će se prema tome opredijeliti politika", zaključio je predsjednik UEFA-e Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo

Još iz rubrike