ČAČIĆEVA SUROVA STVARNOST: / 'Tmuran mi je ovo dan, teško je bilo probuditi se nakon nezasluženog poraza'

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

Iza izbornika Hrvatske Ante Čačića je neprospavana noć.

6.9.2017.
18:37
AFP, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

Hrvatska si je porazom od Turske zakomplicirala situaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Morat ćemo drhtati do posljednje sekunde, posljednje utakmice, ali činjenica je da i dalje ovisimo sami o sebi.

RASPLET IZ NOĆNE MORE: Može se dogoditi da

Ovisimo sami o sebi, ali...

No, unatoč tome što smo i dalje prvi u skupini i što nas pobjede u sljedeće dvije utakmice protiv Finske u Osijeku i Ukrajine u Kijevu vode izravno na Mundijal, igra Vatrenih u posljednjih tri susreta ne ulijeva povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIKA ANKETA NET.HR-a: Koga biste željeli na klupi

"Tmuran mi je ovo dan, teško je bilo probuditi se nakon nezasluženog poraza", rekao je za 24 sata u jutro nakon Turske izbornik Ante Čačić. Izbornik je ponovno naglasio kako je Hrvatska u Turskoj izgledala fantastično, ako se uzme u obzir da smo igrali drugu utakmicu u razmaku od dva dana. Turski izbornik Lucescu je, prema Čačiću, napravio pritisak na suce i to je urodilo plodom.

"Oštećeni smo za penal, za crveni karton, a nad Mandžukićem je bio prekršaj, pa igrač ga je vukao deset metara. Bilo je nemoguće da sudac to ne vidi. Ipak, pozitivno moramo gledati prema naprijed", izjavio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Luka Modric (C) vies with Turkey's Arda Turan (L) during the FIFA World Cup 2018 qualifying football match between Turkey and Croatia in Eskisehir, on September 5, 2017. / AFP PHOTO / ADEM ALTAN

ČAČIĆ O MOGUĆEM OTKAZU: ‘Takvo pitanje je nepotrebno nakon utakmice za koju zaslužujemo čestitke’

Izbornik smiruje strasti

Iako izbornik smiruje strasti, sama situacija u kojoj se Hrvatska dovela i nije baš obečavajuća, isto kao niti igra. U posljednja tri sraza, Vatreni su ostvarili jednu pobjedu i to protiv Kosova na jedvite jade.

"Ponovno ću se osvrnuti na cijelu atmosferu oko reprezentacije. Pa u Turskoj na stadion dođe 35.000 ljudi, svi u rukama imaju zastavice. Kod nas je problem kad se stavi ruka na srce kad svira himna - tvrdi izbornik, koji je ipak svjestan kako neki naši važni igrači u najmanju ruku nisu opravdali očekivanja", istaknuo je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ante Čačić u emisiji RTL danas osvrnuo se i na atmosferu u Turskoj i istaknuo:

"Nemamo nikakvih problema u svlačionici, ali nedostaje nam naboj, zbog te atmosfere i uvjeta u kojima igramo. Vidjeli ste na što sliči nogometni stadion, u Turskoj su pune tribine, svi mašu zastavicama. To je podrška koju mi nemamo. Naši reprezentativci na čelu samnom imaju borbu sa svima od prvog dana, a najveća je ona s uvjetima koje u Hrvatskoj naši igrači nemaju kada dođu iz kvalitetnih sredina. Imamo velikih problema s mjestima na kojima treniramo i na kojima se pripremamo", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo