ČAČIĆEVA PORUKA TALIJANIMA: / 'Mandžukić je krilo? Ne, on je ratnik! Pjaca? Vjerujte, zadivit će vas!'

Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić dao je intervju torinskom Tuttosportu u kojem je govorio o Juventusovim hrvatskim igračima Mariju Mandžukiću i Marku Pjaci.

31.1.2017.
10:10
AFP, MARCO BERTORELLO
VOYO logo

Hrvatski dvojac redovito dobiva pohvale i od klupskog trenera Massimiliana Allegrija koji za Mandžukića govori da je 'snažan igrač dobre tehnike od kojeg mladi moraju učiti', dok Pjacu naziva igračem 'kojem su zacrtane velike stvari i koji uvijek koristi dane mu prilike da napravi nešto značajno'.

Talijanski mediji ga cijene

Mandžukić je u dosadašnjem dijelu borbe za naslov talijanskih prvaka ostvario učinak od četiri pogotka i tri asistencije, no ono što statistika ne mjeri nije skriveno oku. Hrvatski napadač svojim igrama naprosto oduševljava pa je tako La Gazzetta dello Sport nedavno ustvrdila sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije sedam dana rođen je novi Juventus, koji je nastavio s pobjedama u prvenstvu protiv Lazija i Sassuola te u kupu protiv Milana. Tajna uspjeha “bianconera” zove se Mario Mandžukić, najkorisniji igrač Juventusa. Njegova pluća omogućavaju mu pokrivanje cijelog terena, a visinom odnosi pobjede u svim dvobojima. To je posebno važno na novoj poziciji na krilu, gdje ga čuvaju bekovi, koji su u pravilu niži od njega. Ali, Mandžukić nije samo sirova snaga, itekako zna s loptom, što je pokazao kada je petom krasno proigrao Sandra za prvi gol protiv Sassuola."

Sa navedenim se slaže i Čačić koji smatra da je Juventus prava sredina za Mandžukića, igrača od velike važnosti za taj klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

"On je krilo? Ne, on je ratnik! Mnogi se bore deset minuta, on to čini uvijek. Čak i na treninzima", uvjerava hrvatski izbornik.

"Mislim da može biti bolji i ostvariti više u odnosu na ono iz prijašnjih klubova. Za Marija je najvažnija stvar da ne gubi ritam i da igra u kontinuitetu, što i jest slučaj. U tom slučaju mislim da je moguće od njega očekivati i dvadeset pogodaka. Vjerujem da je Allegri sretan: Mario je igrač koji agresivnim pritiskom diktira način igre suparnika čime pojednostavljuje igru u obrani svoje momčadi", kazuje Čačić koji Mandžukićeve pogotkom nakon udarca glavom objašnjava njegovim visokim skokom, snagom, agresivnošću, pravovremenošću i potpunom neustrašivošću u fizičkim duelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjacu čekaju velike stvari

"On ne priča puno, ali nemojte misliti da je tip zatvorene osobe. Osjećajan je, brižan prema obitelji i prijateljima. Voli pomagati ljudima u nevolji i čini to tiho, ne želi pritom biti u središtu pažnje. On je krasna osoba."

Slično pozitivno mišljenje Čačić ima i o Pjaci pa je Talijanima poslao ovu poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćete, on će vas zadiviti. Postat će velik igrač!"

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo