ČAČIĆ OPRAO MILANOVIĆA: / "Čudi me da to može izjaviti, to je pucanj u prazno"

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Odlazak na Euro 2016.

14.10.2015.
15:05
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Na pitanje novinara je li mu ovaj uspjeh slađi zbog toga što je od imenovanja bio osporavan, Čačić je odgovorio da ga je to čak i motiviralo.

"Stadion je pitanje civilizacije"

"Ja sam to primio kao neminovnost, mene je to čak motiviralo. Nisam zlopamtilo. Rekao sam jučer da se sada trebamo stisnuti, nema nas puno, mali smo, a naš je nogomet toliko kvalitetan, imamo toliko dobrih igrača i njima pripadaju najveće zasluge za sve ovo. Biti na devet od 11 natjecanja, to je za ovu zemlju, s obzirom na uvjete u kakvim egzistiramo, velika čast", kazao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama nedostaje prava infrastruktura, u tom smislu smo daleko najgori u regiji. Nadam se da će ovi rezultati potaknuti čelne ljude u državi da naprave kvalitetan stadion. To je pitanje civilizacije. Važno je imati uređen i pristojan stadion, baš kao što moramo imati kvalitetne biblioteke ili kazališta", dodao je Čačić.

"Ne znam na koga je premijer ciljao"

Premijer Zoran Milanović izjavio je u utorak kako će SDP, ako pobijedi na izborima, vratiti Hrvatskoj njezin nogomet iz kandži jednog čovjeka, misleći pritom na Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je to komentirati, malo me čudi da to izjavi premijer jedne države. Na prostoru bivše Jugoslavije ne postoji bolji nogometni savez od HNS-a, ne postoji ni jedan klub poput Dinama koji je deset godina prisutan na europskoj sceni. Ne znam na koga je ciljao, mislim da je to pucanj u prazno, da je to pucanj u najzdravije tkivo koje hrvatski sport ima", istaknuo je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo