ČAČIĆ KAO NITKO PRIJE? / Osporavani izbornik na pragu je rekorda s hrvatskom reprezentacijom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.10.2016.
10:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Jasno, porazi se broje i u produžecima utakmice, no izvor podsjeća da je Čačićev niz nepobjedivosti u osnovnom vremenu susreta trenutačno na brojci 14. Hrvatskoj je posljednji poraz kroz 90 minuta igre nanijela reprezentacija Norveške 6. rujna u kvalifikacijama za Euru u vrijeme mandata izbornika Nike Kovača.

Već na sljedećem okupljanju Čačić je bio u ulozi izbornika i svoj je mandat otvorio 3:0 pobjedom protiv Bugarske nakon čega je, zaključno s Finskom, još trinaest puta bio u istoj ulozi. Trenutačni omjer iznosi mu deset pobjeda, tri remija i poraz od Portugala u osmini finala Eura u Francuskoj u produžetku ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preciznije, ovo je niz Hrvatske s Čačićem na klupi: Bugarska (3:0), Malta (1:0), Rusija (3:1), Izrael (2:0), Mađarska (1:1), Moldavija (1:0), San Marino (10:0), Turska (1:0), Češka (2:2), Španjolska (2:1), Portugal (0:0 u 90 minuta, poraz u produžetku), Turska (1:1), Kosovo (6:0) i Finska (1:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja godine, nastavlja se u tekstu na spomenutom portalu, Čačić će biti u prilici izjednačiti rekordni niz u povijesti Vatrenih. Ne izgubi li od Islanda (kvalifikacije za SP) i Sjeverne Irske (prijateljska) Čačić će doći do šesnaeste utakmice bez poraza u osnovnom vremenu, što predstavlja izjednačenje uspjeha kakvog su kombinirano ostvarili Zlatko Kranjčar i Slaven Bilić.

Samo Bilićev od četrnaest uspjeha smjestio se između poraza od Engleske (1:5, 9. rujna 2009.) Gruzije (0:1, 26. ožujka 2011.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo