ČAČIĆ BEZ POLA MOMČADI, ALI PUN OPTIMIZMA: / 'Namjera nam je prekinuti domaćinu niz nepobjedivosti'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija kalendarsku će godinu zaključiti u utorak prijateljskom utakmicom protiv Sjeverne Irske u Belfastu (20.45 sati).

14.11.2016.
21:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Obje reprezentacije u dvoboj ulaze nakon uspješno odrađenih ispita u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je pred praznim Maksimirom svladala Island s 2-0 i učvrstila se na prvom mjestu skupine I, dok je Sjeverna Irska deklasirala Azerbajdžan hrvatskog stručnjaka Roberta Prosinečkog s 4-0. I iz tog je rezultata jasno da Vatrene ne čeka nimalo laka zadaća, posebno kad se uzme u obzir da za utakmicu ne konkuriraju Modrić, Kovačić, Rakitić, Subašić, Perišić i Ćorluka.

Image
GDJE PRATITI UTAKMICU VATRENIH? /

Većina navijača bit će uskraćena za spektakl u Belfastu

Image
GDJE PRATITI UTAKMICU VATRENIH? /

Većina navijača bit će uskraćena za spektakl u Belfastu

'Hrvatska će izgledati dobro'

"Ovu utakmicu moramo iskoristiti za provjeru određenih kandidata s manjom minutažom te tako proširiti reprezentaciju jer će nam to trebati. Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće. Oni će također željeti pobjedu i očekujem natjecateljsku utakmicu u kojoj će igrači imati priliku pokazati najbolje od sebe. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro", rekao je izbornik Ante Čačić na konferenciji za novinare dan uoči ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je utakmica po mjeri, a Sjeverna Irska je nakon EP-a u dobrom raspoloženju. Želimo vidjeti na koje igrače možemo računati, u natjecateljskom podražaju, i želim da igrači koji nisu igrali protiv Islanda u Belfastu igraju što je moguće više", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svima smo motiv'

Sjeverna Irska je kod kuće bez poraza u 11 utakmica u nizu, a o njezinoj kvaliteti svjedoči i plasman u drugi krug na ovogodišnjem EP-u u Francuskoj.

"Od Sjeverne Irske očekujem da će učiniti sve da postigne dobar rezultat. Hrvatska je svima motiv i poticaj, to će dati ozbiljnost susretu i naboj koji donosi dovoljno potrebnih informacija o igračima. Radi se o pravoj momčadi koja kvalitetno funkcionira u svim fazama igre tijekom 90 minuta i posebno je dobra u prekidima", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo