Zbog nove sramote HTV-a nastao pravi kaos: 'Nećemo prenositi utakmice'

Unatoč tome što plaćaju skupu TV pretplatu, navijači Hajduka neće imati mogućnost gledati svoje miljenike kada ovaj četvrtak u 2. pretkolu Europske lige Bijeli gostuju kod irskog Dundalka.

16.7.2014.
9:29
VOYO logo

Razlog?

"Zbog iznimno skupih prava javljanja s Olimpijskih igara u Sočiju i Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Iz godine u godinu cijena sportskih prava raste od 10 do 20 posto. A budžet Sportskog programa je, suprotno tome, sve manji i manji. Isključivo zato. No, ne zaboravimo da ćemo u tom 2. pretkolu neposredno raportirati s Kantride, kada Rijeka dočekuje Ferencvaros, te s Poljuda kada 24. srpnja dođe Dundalk. Jedino nećemo raditi utakmice iz inozemstva, ovog četvrtka iz Dundalka, a 24. srpnja iz Budimpešte.", rekao je Bruno Kovačević, šef produkcije Odjela sporta na HTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći hrvatski predstavnik u europskoj ligi, RNK Split, neće imati čast ni u jednoj utakmici gostovati na ekranima HTV-a, dok Dinamu, koji igra pretkola Lige prvaka, pripada ipak puno veća satnica.

"Na žalost, niti jednu. Temeljem logičkih parametara zaključili smo kako prednost pripada Rijeci i Hajduku. Dinamo? To nije slučajno jer posrijedi su kvalifikacije za najvažnije klupsko natjecanje, za Ligu prvaka. Neki prioriteti ipak se moraju uvažavati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su gnjevni navijači Hajduka u znak protesta okupirali stranice HTV-a te izvrijeđali vodeže ljude Sportske redakcije, te najavili kako će zbog ovakve odluke prestati plaćati TV pretplatu. Kovačević je pokušao smiriti strasti.

"Izravni prijenosi susreta Dundalk - Hajduk i Ferencvaros - Rijeka koštali bi nas koliko i pet velikih natjecanja, ekvivalent je posve jednak. A to su: 1) Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Budimpešte, 2) Europsko prvenstvo u atletici iz Züricha, 3) Europsko prvenstvo u plivanju iz Berlina, 4) Teniski turnir u Umagu, 5) Memorijal Borisa Hanžekovića! Prema tome, jesmo li mogli i smjeli birati, je li uopće postojala razumna mogućnost izbora!? Učinit ćemo sve da prenosimo utakmice Hajduka i Rijeke u trećem pretkolu, i ovdašnje i vanjske, izgledi za to su čak 99 posto. Pod uvjetom da ne budu skuplje od lanjskih u tom dijelu natjecanja te da suparnici budu koliko-toliko atraktivni. Naša namjera je iskrena, volja neupitna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Splitovce ipak nema izgleda:

"Ima jedino ako u međuvremenu Hajduk ili Rijeka ispadnu, što nam, naravno, ne bi bilo drago", zaključio je na kraju za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo