JE LI KONAČNO DOŠAO KRAJ? / Sepp Blatter doživio možda i ključni udarac

Image
Foto: AFP

Coca- Cola, McDonald's,Visa i Budweiser, glavni sponzori FIFA-e, zatražili su od Seppa Blattera da odmah odstupi s mjesta predsjednika čelne organizacije svjetskog nogometa.

2.10.2015.
22:00
AFP
VOYO logo

BBC piše kako su Coca-Cola, McDonald's, Visa i Budweiser šefu FIFA-e okrenuli leđa. Čelnici ovih megauspješnih kompanija odlučili su napraviti korak naprijed i kao sponzori koji donose velike novce poslati poruku kontroverznom Seppu Blatteru, čovjeku kojeg se povezuje s korupcijom u FIFA-i, da ga više ne prihvaćaju na čelu svjetske nogometne organizacije.

"FIFA pod hitno treba reforme, a to se jedino može postići neovisnim pristupom. Svakim danom imidž FIFA-e srozava se. Stoga, Blatter mora otići", poručili su iz Coca-Cole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Svi protiv Blattera

Uz Coca-Colu i McDonald's je iznio svoje mišljenje objasnivši što bi za svjetski nogomet predstavljao odlazak Blattera.

"To bi bilo u najboljem interesu za ovu igru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter je kazao kako ne misli otići, ne prije veljače na sljedećem FIFA-inom kongresu, unatoč tome što je protiv njega prošlog tjedna u Švicarskoj pokrenut istražni postupak zbog korupcije u ovoj svjetskoj nogometnoj organizaciji.

Blattera se tereti da je potpisao ugovor koji nije išao u korist Fife te da je 2011. pokrenuo nelojalnu isplatu za predsjednika UEFA-e Michela Platinija za posao koji je odradio za FIFU od 1999. do 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je, zasigurno, veliki udarac za Blattera, možda i najveći do sada jer se ipak radi o sponzorima koji FIFA-i donose milijune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo