VIDEO: / Nova krađa! Suci i odlična Nigerija izbacili BiH sa Svjetskog prvenstva!

Bosna i Hercegovina nije uspjela. U drugom kolu skupine F, Nigerija je pobijedila Zmajeve s 1:0 i uništila im svaku nadu u drugi krug Svjetskog prvenstva.

21.6.2014.
13:19
VOYO logo

Nakon što je Argentina svladala Iran s minimalnih 1:0, drugo kolo u skupini F kompletirali su Bosna i Hercegovina i Nigerija u susretu u kojem BiH nipošto nije smjela izgubiti.

No, sve najgore što se moglo zamisliti dogodilo se Džeki i društvu već u prvom poluvremenu. Nakon nesigurnog početka veznog reda i obrane, koji su Nigeriji poklonili previše lopti i čiste polukontre, majstorski je na drugoj strani zabio Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva zvijezda BiH sjajno je prihvatila okomito proigravanje Misimovića kroz sredinu, te zabila za vodstvo u 21. minuti. Međutim, pomoćni sudac je označio zaleđe, a Bosni je poništen regularan gol. Kardinalna greška koja je usmjerila cijelu utakmicu. Još se Zmajevi nisu ni oporavili od šoka, a već su gubili.

//www.youtube.com/embed/mr5H-eNHjJc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim dekoncentrirani kapetan Emir Spahić napravio je još jednu pogrešku na desnom boku, pored njega je kao brzi vlak protutnjao moćni Emenike, uz dvojbeni nedosuđeni prekršaj, a povratnu loptu je u mrežu s ruba peterca pored vratara Begovića pospremio Odemwingie.

Zmajevi su početkom drugom poluvremenu krenuli nešto odlučnije, ali u tim se trenucima vidjelo koliko je loše posložena Sušićeva momčad zapravo nemoćna protiv fizički superiornijih prvaka Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7047809

U napadu spora i nedovoljno konkretna, a u obrani ostavljena na nemilost neumornom napadaču Fenerbahçea Emenikeu koji je mogao zabiti još barem dva, tri gola da Asmir Begović nije briljirao na golu. Imali su svoje šanse i Ibišević, koji je ušao u igru tek u 58. minuti, i nesretni Džeko koji je s nekoliko metara u sudačkoj nadoknadi pucao ravno u sjajnog nigerijskog vratara Enyeamu. Ali nije na kraju bilo ni sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija bi sada u posljednjem kolu s bodom protiv Argentine bila sigurna za prolaz, a u slučaju poraza trebat će pomoć BiH u susretu protiv Irana. Sve u svemu, tužno je završio debi Bosne i Hercegovine pred oko 35.000 gledatelja i na oko 30 stupnjeva Celzijusa užarenoj Areni Pantanal. Bez obzira na jako loše izdanje Zmajeva, i ova je utakmica obilježena sudačkom krađom, i još će neko vrijeme odzvanjati kao upozorenje FIFA-i.

Nigerija - BiH 1-0 (Odemwingie 29.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Argentina 6 (+2), 2. Nigerija 4 (+1), 3. Iran 1 (-1), 4. BiH 0 (-2)

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo