BOLESNA AMBICIJA / Ronaldo iznenadio legendarnog nogometaša

10.4.2015.
14:57
VOYO logo

On se rijetko kada javno divi nekom igraču koji igra nogomet u današnje vrijeme. I kada to napravi, onda znaš da je zaista oduševljen. Zinedine Zidane javno je pohvalio najboljeg igrača svijeta u 2014. godini Cristiana Ronalda, kazavši kako ga je portugalski majstor iznenadio svojom voljom i željom za uspjehom.

"Njegova želja, strast za uspjehom i napredovanjem u nogometu je ono što me oduševljava. No, u isto vrijeme, nisam iznenađen time kada je on u pitanju", kazao je Zidane u intervjuu za UEFA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je do ovoga vikenda bio na udaru španjolskih medija zbog malog pada u golgeterskoj formi, Ronaldo uživa sjajnu sezonu u dresu Real Madrida.

Portugalac je u svim natjecanjima već zabio nevjerojatnih 47 golova, a trenutno je vodeći strijelac La Lige s 36 pogodaka. Prošlog vikenda je, pak, u visokoj pobjedi Reala nad Granadom (9:1) zabio 5 golova, a u utorak protiv Raya Valecana (slavlje Kraljeva 2:0) postigao je svoj ukupno 300 - ti gol u dresu Real Madrida, postavši tako trećim igračem u povijesti "kraljevskog kluba" koji dosegnuo brojku od 300 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred njega su još samo dvije klupske legende - Raul s 323 gola i Alfredo Di Stefano s 308 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako je Ronaldo granicu od 300 golova dohvatio u 288 utakmica koje je odigrao od dolaska u Real 2009. godine, njegov je golgeterski prosjek od 1.04 gola po utakmici znatno bolji od Di Stefanova, koji je zabijao 0.78 golova po utakmici, ili Raulova, koji je imao 0.44 gola po utakmici. Velike su to stvari koje su očarale i veličanstvenog Francuza.

"Iako Ronaldo zabija golove i osvaja trofeje, on uvijek ima neutaživu glad za napretkom svoje igre. Uvijek želi pokazati svoju želju za pobjedama. I kada je samo riječ o običnom treningu. To je čudesno. Upravo ga to gura na sam vrh, ta njegova bolesna ambicija da bude najbolji", jasan je Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo