Najgori scenarij: 'Bojim se da Niko Kovač ne ode sam!'

'Mi lako upadamo u euforiju i depresiju, između ta dva duševna stanja je samo tanka linija.

2.7.2014.
10:19
VOYO logo

"Brazil još nije odigrao najbolje utakmice, a ni Argentina, od njih očekujem bolje izvedbe. Messi još nije proigrao, a već je zabio četiri prekrasna gola i nije tako loša stvar da se ozlijedio Aguero, više mu odgovara Lavezzi. Dakle, očekujem od Brazila i Argentine bolji nogomet, kao i od Neymara i Messija. Kolumbijci nisu favoriti, ali navijam za njih, iako ne znam koliko će trajati. Protiv Kolumbije nitko nije favorit, nije to ni Brazil, bit će to pravi nogometni vatromet", komentirao je Alen Bokšić favorite na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i komentirao nastup Hrvatske.

"Nije bilo objektivno očekivati da ćemo dobiti Brazil, bilo bi to osmo svjetsko čudo, a ispali smo od Meksika koji je bio agresivnija momčad i mislim da su u ovom času bolji od nas. Možda smo mogli bolje, ali ne više od 10 posto, to su naše objektivne mogućnosti. Imamo dobru momčad, to uopće nije upitno, ali ne i za vrhunske rezultate na Svjetskom prvenstvu, previše je bilo crnih rupa..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi traže Kovačevu smjenu, smatraju da je on grubo kiksao. Bokšić se ne slaže.

"To su najobičnije gluposti! Zar ne bi bilo apsurdno otjerati izbornika nakon samo sedam utakmica, od toga dvije prijateljske? Svi koji poznaju Niku Kovača, znaju da je profesionalan i ozbiljan čovjek. Predbacuju mu taktičke postavke na utakmici protiv Meksika. A nije se Niko Kovač jednog jutra probudio i napamet, iz prsta, isisao taktiku za Meksiko", ocjenio je Bokšić u razgovoru za Jutarnji list i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je on posložio na temelju onoga što se događalo na treningu. Niko je studiozan i najmanje je sklon improvizacijama. Najgore bi bilo da ga sada smijenimo, treba mu dati mir i priliku. Stvaranje momčadi je proces koji traži vrijeme. Kritike? Uobičajene su nakon ovakvih rezultata, nakon što su ljudi razočarani, jer smo u Brazil išli kao svjetsko nogometno čudo, a čudo nismo. U analizama moramo biti mirniji, pribraniji, hladniji..."

Bokšić se zamislio i zaključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko će doći ako ga sada otpilimo, tek je počeo. Ako želimo ozbiljno razgovarati o nogometu, to bi bilo izvan pameti, ne mogu jednu trenersku karijeru uništiti ili usmjeriti dvije utakmice. Ali, bojim se da ga sve to ne iziritira pa ode sam..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo