Nada u bolje sutra

BOBAN TRAŽI NOVI SMJER: ‘Nogomet treba izvući iz močvare’

Novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino u ponedjeljak je imao prvi radni dan na novoj funkciji, a proslavio ga je revijalnim turnirom u Zürichu.

Sudjelovale su četiri momčadi, sastavljene od zaposlenika FIFA-e i nogometnih uglednika koji su dali podršku Infantinu tijekom kandidature, a Hrvatsku su predstavljali nekadašnji kapetan Vatrenih Zvonimir Boban i prvi igrač sa 100 nastupa za reprezentaciju Dario Šimić.

‘Potrebna nam je doza poezije’

Novi je predsjednik najavio čišćenje nogometa od korupcije i ostalih anomalija koje uništavaju najpopularniji svjetski sport i zbog kojih je, uostalom, svrgnut dosadašnji šef FIFA-e Sepp Blatter. U tim će nastojanjima Infantino imati punu podršku Bobana koji je svoj stav pojasnio u izjavi za Gazzettu dello Sport.

“Znam da u nogometu ekonomska strana ima veliku važnost, ali treba pronaći ravnotežu. Potrebna nam je doza poezije, drugačiji pogled na nogomet. Moramo zaštititi nogomet, vratiti sportsku etiku u središte sustava”, istaknuo je Boban.

“Drago mi je vidjeti da je osoba poput Infantina dosegla važnu razinu, možemo se nadati da od sada stvari biti bolje i da ćemo izaći iz močvare asocijalne birokracije. Nije sve što je dosad učinjeno za baciti, ali svejedno nam treba novi smjer”, zaključio je legendarni kapetan hrvatske reprezentacije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr