VELIKI PROJEKT

BOBAN PRIPREMA REVOLUCIJU: Legendarni kapetan osmišljava natjecanje koje će promijeniti nogomet!

Predstavnici Barcelone sastali su se u četvrtak u Zürichu s čelnicima Međunarodne nogometne federacije (FIFA), točnije s predsjednikom Giannijem Infantinom i njegovim savjetnikom Zvonimirom Bobanom.

Odnosi FIFA-e i Barcelone narušeni su još od kazne koju je krovna nogometna organizacije ‘odrezala’ Kataloncima zbog nepravilnosti pri dovođenju maloljetnih igrača. Prvi cilj sastanka bio je rješavanje tih problema, a drugi – rasprava o pokretanju novog klupskog natjecanja!

Osam klubova iz Europe

Radi se o ideji koju je Barcelona iznijela u okviru Udruženja europskih klubova (ECA), a spomenuto bi natjecanje trebalo zamijeniti sadašnje Svjetsko klupsko prvenstvo. Katalonci su predstavili Infantinu kako su zamislili turnir, a za njegovo razvijanje bi trebali biti zaduženi Boban i jedan od njegovih najbližih suradnika, legendarni Marco van Basten.

Prema pisanju španjolskih medija, inicijalna je ideja da se natjecanje održava u neparnim godinama i da na njemu nastupe 24 kluba, od čega bi ih po osam dolazilo iz Europe i Južne Amerike. Pravo sudjelovanja bi stekla posljednja dva pobjednika Lige prvaka i Cope Libertadores, a tek treba vidjeti po kojim bi kriterijima bi se popunila ostala mjesta. Natjecanje bi se, u svakom slučaju, održavalo u ljetnim mjesecima i u neparnim godinama, tako da još ostaje problem usklađivanja s Copa Americom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr