BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK ZA NET.HR: / 'Grci će gristi, dati sve od sebe, što nama baš i ne odgovara'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Bivši izbornik Austrije, Hrvatske i Albanije 'Herr' Otto Barić najavio je za Net.hr današnju važnu utakmicu dokvalifikacija za odlazak na SP 2018. između Hrvatske i Grčke (20.

9.11.2017.
13:03
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Došao je i taj dan. Dan kad će se odigrati prva od dvije utakmice dokvalifikacija za odlazak na Mundijal u Rusiju između Hrvatske i Grčke. Puno se tinte prolilo ovih dana u najavama utakmice. Puno je toga napisano, secirano... Sve sad to pada u drugi plan.

DIREKTOR STADIONA MAKSIMIR ZA NET.HR: ‘Dragi Bog zna hoće li se ponoviti Kosovo’

[FOTO, VIDEO] DALIĆ OTKRIO 11 ZA GRČKU?

Na redu je "bitka za Rusiju". Prva od dva čina... Navijači Vatrenih voljeli bi vidjeti "grčku tragediju" na Maksimiru. Ne znamo što bi na to kazali Eshil, Sofokle i Euripid. Ali znamo da bi Otto Barić htio vidjeti upravo takav pozorišni žanr pred više od 28 000 domaćih navijača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] DALIĆ I MODRIĆ NAJAVILI UTAKMICU ODLUKE: ‘Ne smijemo srljati, moramo biti strpljivi. Mandžukić? Vidjet ćemo hoće li igrati ‘

"To je to. Došli smo do pretposljednjeg čina u ovim kvalifikacijama. Sad trebamo biti pravi. Bit će to jedna prava, ratnička utakmica. To što Grcima nedostaju neki od igrača neće činiti neku razliku u igri Grčke. Zašto? Jednostavno... Svi koji će zaigrati za Grčku bit će upravo takvi, grist će, dat će sve od sebe. Što nama baš i ne odgovara", kazao nam je Otto Barrić i nastavio:

GRKE ČEKA PAKAO NA MAKSIMIRU: Stigli novi podaci o prodaji ulaznica, tribine će biti krcate

"Bitno je samo jedno. U jednoj utakmici protiv takve momčadi kao što je Grčka, bitno je da damo gol, a ne primimo ga. I onda je sve dobro. Putujemo, tada, mirniji, ako ne i u potpunosti mirni na uzvrat u Pirej".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘HOĆU LI SE OPROSTITI POSLIJE SP-A?’ Kapetan odgovorio na pitanje koje muči cijelu naciju

Barić je prokomentirao i Dalićevu dvojbu uoči utakmice za koju je donio odluku, kako je i sam izbornik jučer kazao na presici u Maksimiru uoči utakmice, ali nije htio otkriti ime. Na poziciji defenzivnog veznog umjesto ozljeđenog Milana Badelja zaigrat će Brozović ili Rakitić. U kombinaciji je još i Mario Pašalić, ali za takvo što ipak postoji manja vjerojatnost...

GRCI TRENIRALI NA MAKSIMIRU: Pogledajte kako se izabranici Michaela Skibbea pripremaju za Vatrene

Dalić zna tko će dobiti taj “specijal” razbijanja igre i pritiska na glavnog i jedinog pravog kreatora grčke momčadi Fortounisa iz Olympiakosa, zna tko će biti korektor igre, onaj koji sve nadzire, koji čuva leđa Modriću i društvu u ofenzivnom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[FOTO] ZLATKO DALIĆ IMA VELIKU DVOJBU: Rakitić bi mogao dobiti specijalni zadatak koji će biti ključan za plasman na Mundijal

SKIBBE HVALI

"Ja znam samo jedno. Izbornik Zlatko Dalić dobar je trener, želim mu puno sreće i jako nam je bitno da on donese dobru odluku za taj 'problem', kao i da izborimo Mundijal. Ako, primjerice, Dalić smatra kako je taj Kostas Fortounis toliko važan za Grčku, onda smatram da bi od ove trojice igrača, dakle Rakitića, Pašalića i Brozovića, trebao izabrati jednog koji je najsigurniji i najčešće želi biti u duelu s tim igračem. Koji? To vam ne mogu reći".

[VIDEO] SOKRATIS PRED NOVINARIMA U ZAGREBU: ‘Hrvati imaju veliku kvalitetu, ali mi igramo kao da sutra ne postoji’

Otto Barić naglasio je i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na Pašalićev talent, Dalić bi morao znati u kakvom je Pašalić stanju. No, odluka je njegova. On mora znati tko je tu najozbiljniji, ako smatra da je taj Fortounis tako važan za njih", zaključio je Barić.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo