BIVŠI HAJDUKOVAC ODUŠEVIO U DRESU MONACA: / 'On podsjeća na Franka Lamparda'

Image
Foto: AFP

Od kada je ljetos prešao iz španjolskog Elchea u francuskog prvoligaša Monaco, hrvatski veznjak Mario Pašalić se preporodio.

27.10.2015.
19:02
AFP
VOYO logo

Bivši španjolski nogometaš, sada trener Elchea Rubén Baraja, imao je apsolutno povjerenje u i dao mu priliku koju je bivši hajdukovac znao iskoristiti. Struka Monaca prepoznala je Pašalićev potencijal i on je ljetos obukao dres kluba iz Kneževine. No, njegov početak u francuskom prvenstvu nije bio lagan.

Image
BRAVO, MAJSTORE: /

Pogledajte prvi Pašalićev gol u Le Championnatu!

Image
BRAVO, MAJSTORE: /

Pogledajte prvi Pašalićev gol u Le Championnatu!

Pašalić je u prvom ligaškom srazu srazu protiv Nice zamijenjen već u 25. minuti kada je njegov klub gubio, ali na kraju je Monako uspio preokrenuti golovima Bernarda Silve i Layvina Kurzawe. Upravo je Silva u ovom srazu zamijenio Pašalića. U tom trenutku, Pašalić se pitao je li donio pravu odluku kad je napustio Elche i došao na posudbu u Monako. No, ubrzo je sve sjelo na svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opravdao povjerenje Jardima

U kvalifikacijama za Ligu prvaka zabio je dva pogotka, a nakon toga 16. listopada postigao je svoj prvijenac u prvenstvu protiv Olympique Liona u sklopu 10. kola francuskog prvenstva. Trener Monaka Leonardo Jardim odlično je pogodio s Pašalićem davši mu šansu, Hrvat se odlično slaže uz Joaoa Moutinha. Uz to, posljednje dvije utakmice odigrao je po svih 90 minuta, a poznati portal FourFourTwo oduševljen je njime.

"Monaco je utakmicu s Lyonom dočekao sa samo jednim zdravim središnjim braničem pa se Jeremy Toulalan morao vratiti u obranu. To je donijelo priliku Pašaliću, koji ju je iskoristio. Organizirao je napade, pomagao u obrani, a i zabio je gol glavom nakon kornera", piše FFT i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Pašalić kao Modrić ili Lampard?

"Pašalić je pokazao kvalitetu u veznom redu i često ga se uspoređuje sa svojim sunarodnjakom Lukom Modrićem. Da budemo iskreni, njihovi igrački stilovi su totalno drugačiji. Pašalić je viši od Modrića i puno je fizički snažniji nego zvijezda Real Madrida. Nije toliko kreativan kao Modrić, ali posjeduje sposobnost čitanja igre i omogućuje protočnost lopte. Možda ipak najviše podsjeća na Franka Lamparda, jednog od svojih idola. Najviše mu odgovara uloga koju je imao Lampard".

Jose Mourinho Pašalića trenutno ne vidi u svojim kombinacijama za prvu momčad. No, Special One mu vjeruje, odnosno, vjeruje u njegov razvoj. I prije je hvalio Pašalića i isticao njegov potencijal. Upravo zbog njegovog nogometnog razvoja i poslao ga je na posudbu. No, Chelsea u budućnosti računa na Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno bi donio Chelseau u obrani

"Mario je igrački stasao u Hajduku. Na ljeto će prijeći na Stamford Bridge gdje će se nastaviti razvijati", kazao je svojedobno tehnički direktor Chelsea Michael Emenalo prije Pašalićevog prelaska u Chelsea. Aktualni engleski prvak za Pašalića je inkasirao 2,2 milijuna odštete. Veznjak Hajduka je potpisao ugovor na 4,5 godine početkom 2014. godine.

"Već sada se nazire da bi se odlično uklopio u vezni red Chelseaja s Nemanjom Matićem. Chelseaju bi Pašalić donio više u obrambenom dijelu od Cesca Fabregasa, a njegova dalekometna proigravanja i čitanje igre pomogli bi Mourinhovoj momčadi u tranziciji iz obrane u napad. Prvi mjeseci u Monacu odlična su mu priprema za Premier ligu pod vodstvom Mourinha. Sada se samo mora nadati da će mu trener Monaca dati dosta prostora do kraja sezone da pokaže sve što zna", zaključuje autor u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo