BIT ĆE KAOS: / Strah od terorizma nije jedino što brine domaćine Eura

Image
Foto: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE

Europsko nogometno prvenstvo kojem bi od 10. lipnja do 10.

27.5.2016.
20:29
AFP, MATTHIEU ALEXANDRE
VOYO logo

Naime, tamošnje su sindikalne organizacije najavile masovne štrajkove u gradovima-domaćinima utakmica. Ukupno 51 nogometni susret trebao bi biti odigran kroz mjesec dana u Francuskoj i to na deset stadiona u devet gradova, a već je najavljen mogući kaos u javnom prijevozu. Preciznije, čelni ljudi sindikata Force Ouvriere najavili su blokade u prometu, a njihov čelnik Patrice Clos iziritiran kontroverznim zakonom o radu to i potvrdio riječima:

"Svakoga dana ćemo u gradovima u kojima će se igrati utakmice organizirati štrajkove. Donijeli smo odluku i ona je konačna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska vlada pokušava odgovoriti na promjene na tržištu rada i tvrdi da komplicirane procedure odvraćaju poduzeća od zapošljavanja, dok sindikati smatraju da je nacrt zakona suviše liberalan. Reforme koje su u planu a koje uključuju produženje radnog tjedna i lakše otpuštanje zaposlenih, već tjednima izazivaju prosvjede i štrajkove u Francuskoj, a neki od prosvjede ondje rezultirali su i neredima koje je smirivati morala policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo