BILIĆ SE JAVNO POKAJAO NAKON IZJAVE KOJA JE ODJEKNULA ENGLESKOM: / 'Ja sam krivac za lošu sezonu'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS
10.12.2016.
12:21
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

West Ham doživio je poniženje od Arsenala (1:5) u 14. kolu Premier lige. Hrvatski trener poražen je osmi put ove sezone i njegov West Ham nalazi se na 17. mjestu. Prošle sezone Hammersi su, uz Leicester, bili najljepša priča na Otoku, a ove im predstoji teška borba za opstanak.

BILIĆ SE NE BOJI OTKAZA: ‘Osjećam se poniženo, ali mislim da sam zaslužio kredit zbog prošle sezone’

Razočarani Bilić sam sebi zakucao ćavao u lijes

Bilića, klub i navijače West Hama jako je pogodio debakl od Topnika. Toliko da je očito pod utjecajem emocija, još vruć nakon susreta,Hrvat engleskim novinarima izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se poniženo, frustrirano i razočarano. Ne tražim isprike za poraz. Da, bilo je ozljeda i pogrešaka, ali jednostavno nismo bili dovoljno dobri, iako smo imali neke dobre trenutke kod 0:0, pa i dok je bilo 0:1 za Arsenal. Međutim, moji igrači brzo odustaju i zbog svega toga sam razočaran. To je moja odgovornost", rekao je Bilić i zakucao ćavao u lijes:

"Igrači nisu predani i ne žrtvuju se dovoljno. Moram biti iskren i reći kako nemamo intenzitet od prošle sezone. Kako u utakmicama, tako i na treninzima. Jednostavno, igrači ne rade ozbiljno kao prošle sezone i zato smo ovdje gdje jesmo. Oni to znaju, kao i ja, ali nisu više predani i ne žrtvuju se kao prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilićeva izjava odjeknula je Engleskom

Ove riječi odjeknule su Engleskom. Bilić se tjedan dana poslije ohladio i očito shvatio što je kazao. Shvatio je i to da nije dobro optuživati svoje igrače jer u tim i takvim situacijama, kad ti momčad ne igra dobro, kad te ne idu rezultati, može se dogoditi da ti i igrači okrenu leđa i da se još više pogorša atmosfera u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svakog trenera nema ništa gore nego kad ti igrači okrenulu leđa, otkažu poslušnost. Taština je gadna stvar. Shvatio je to i Bilić koji je na rubu otkaza u West Hamu. Stolica mu se opasno trese, a u situacijama kad ti ne ide, a još k tome kad ti igrači okrenu leđa, onda najčešće trener dobiva otkaz.

'Ja sam krivac'

Stoga se Bilić u svojoj kolumni u London Evening Standardu pokajao i pokušao objasniti kritiku igrača nakon debakla protiv Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Iskoristio bih ovu priliku prvi puta od tad da razjasnimo jednu stvar. Kad sam govorio o tome da nemamo intenzitet od prošle sezone, kako u utakmicama, tako i na treninzima, neki su dobili dojam da sam uperio prstom u moje osoblje i momčad. To nije točno. Rekao sam, čini mi se, pet do šest puta, da sam ja krivac i moja je obveza preuzeti odgovornost zato što sam trener", dao je do znanja Bilić svojoj kolumni, a napisao je još i sljedeće:

'Moji komentari isprovocirali su neke reakcije'

"Komentari nakon utakmice s Arsenalom o gubitku intenziteta na treninzima isprovocirali su neke reakcije, kao što sam i očekivao. Bio sam iskren, kao što to uvijek nastojim biti i nisam tip koji smišlja isprike jer navijači to uvijek primijete. Navijače ne možete prevariti. Vjerujte mi, ne zafrkavamo se na treninzima, to uopće nije tako,", napisao je Bilić, pa je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni razlog zašto smo izgubili intenzitet su brojne ozljede koje su nas poharale u kratko vrijeme. Ponekad smo igrali tri utakmice tjedno, pa smo morali izbalansirati stvari, ne baš hodati po jajima, ali i biti oprezni na treninzima. To je ono što bih želio raščistiti sad tjedan nakon toga. Nisam kritizirao svoj stožer. Nisam želio kukati nakon poraza od Arsenala, naprotiv, plan mi je bio isprovocirati reakciju kako bismo vratiti taj intenzitet. Jesam li vidio tu reakciju? Imali smo nekoliko dobrih treninga, ali želim vidjeti tu dobru reakciju dugoročno. Želim izvući najbolje od igrača, a ne igram na kartu krivnje jer se time ne postiže ništa'', dodao je trener West Hama i na kraju je zaključio:

'Bio sam vrlo razočaran nakon utakmice s Arsenalom i ono što sam rekao, rekao sam iz srca'

"Bio sam vrlo razočaran nakon utakmice s Arsenalom i ono što sam rekao, rekao sam iz srca. Tvrdim da je riječ o ozljedama. One su krivac za naše loše ovosezonske rezultate. Možda sam trebao pričati više o utjecaju ozljeda nakon utakmice. Možda je to bila moja pogreška. Znate, kad vam se ozljedi četiri bitna igrača, možda i najbolja što se tiče fizičkog dijela spreme, to utječe na momčad", istaknuo je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo