BARCELONA SE NAKLONILA RAKITIĆU: / Postao je iskra napada i klupska amajlija

Image
Foto: AFP, CRISTINA QUICLER

Iako je možda bilo sumnji kad je prije dvije godine dolazio iz Seville, hrvatski nogometaš Ivan Rakitić u potpunosti je dokazao da je igrač za veliku Barcelonu.

3.5.2016.
12:29
AFP, CRISTINA QUICLER
VOYO logo

"Ne samo da je Rakitić ključ veznog reda, već je postao i svojevrsna iskra Barceloninog napada", stoji u tekstu.

Specijalist za otvarajuće golove

Rakitić je pogotkom na subotnjem gostovanju kod Betisa otvorio Barceloni put do pobjede 2-0 kojom je katalonski klub zadržao vrh ljestvice dva kola prije kraja Primere. Nije to bilo prvi put da je upravo hrvatski veznjak pokrenuo Barcelonu, štoviše postao je na neki način specijalist za otvarajuće golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad je došao u klub, Rakitić je devet puta zabijao prve golove na utakmici, a Barcelona je pritom osam puta pobijedila i samo jednom odigrala neodlučeno. Najpoznatiji gol kojim je naš nogometaš postavio temelje Barceloninoj pobjedi svakako je onaj u lanjskom finalu Lige prvaka kada su Katalonci pobijedili Juventus s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet pogodaka ove sezone

Rakitić je ove sezone ukupno postigao devet pogodaka, dva više nego u prošloj sezoni. Četvrti je strijelac momčadi, odmah iza nedodirljivog trojca MSN - Messija, Suareza i Neymara - koji je zajedno zabio 123 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Rakitić je i svojevrsna Barcelonina amajlija: kad god je ove sezone zabio, momčad Luisa Enriquea nije izgubila. A koliko mu trener vjeruje, dokazuje i podatak da je šest igrač po minutaži ove sezone, ispred su samo Busquets i Mascherano, te trio MSN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo