FOTO: / Bravo, BBB-i! Sjever grmio u čast omiljenog trenera!

17.6.2013.
12:09
VOYO logo

Smrt slavnog Dinamovog igrača i trenera Josipa Kužea rastužila je brojne navijače Modrih, a Bad Blue Boysi njemu u čast u ponedjeljak navečer spremili su poseban oproštaj.

BBB-i su u svojoj suvenirnici u Ilici 37 do 18 sati skupljali novac za lampione, a onda se i okupili u 20 sati kod spomenika ispod zapadne tribine maksimirskog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačima je namjera skupiti i Josipu Kužeu u čast zapaliti što više lampiona na sjevernoj tribini, a u tome su i potpuno uspjeli. Više od 1000 navijača došlo je na Maksimir, a nekoliko tisuća lampiona gorjelo je u čast omiljenog Dinamovog trenera. Navijači su dvadesetak minuta navijali, te se oko 21 sat i razišli. Cijeli događaj je prošao mirno i dostojanstveno, a sa tribine se nije čuo niti jedan povik protiv vodstva Dinama.

Na taj način su odali počast Dinamovom velikanu čija će jedna izjava zauvijek zvoniti u ušima navijača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prokockao novac, a neki su prokockali Svetinju. I tko onda ima veći porok? Jesam li ja veći kockar ako sam izgubio novac ili neki koji su izgubili dječje osmjehe i veselje navijača?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema više našeg Jože.

Samo nekoliko dana nakon što smo se prisjetili neprežaljenog Dražena, nedugo i nakon iznenadnog odlaska Joje Turine u dalekoj Švedskoj, u nedjelju nas je zatekla najgora moguća vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško nam se pomiriti s bolnom istinom da ga više nikada nećemo vidjeti na Dinamovoj klupi. Da neće biti njegovog trećeg mandata, naše zajedničke 'treće sreće'. Skandirati ćemo njegovo ime još puno puta ali nikada nam više neće mahnuti na ono naše: 'Jaaavi seee !!!' Falit će nam to… Jebeno će faliti! Još uvijek ne možemo vjerovati da je onaj njegov nezaboravni dolazak pod naš Sjever, svjestan da će ga 'ono' smijeniti, 31. listopada 2006. nakon pobjede protiv Rijeke 1:0, bio ujedno i posljednji, oproštajni… Zadnji u njegovom ovozemaljskom životu. Možda Joža, možda ipak ponovimo sve to u nekom boljem svijetu. Možda…

Naša grupa proživljava najteže trenutke svoje dvadesetsedmogodišnje povijesti. Početak naše agonije započeo je upravo nama neprihvatljivim tjeranjem trenera kojeg smo voljeli, kojem smo vjerovali, u čijem smo djelu uživali. Taj čovjek je uistinu bio JEDAN OD NAS. I 13. svibnja 1990. kada je pomagao našim dečkima na terenu, i tijekom devedesetih kada je uvijek otvoreno i javno govorio- DINAMO, pa sve do aktualnih vremena u kojima posebno zvoni sada već mitska rečenica: 'Jesam li veći kockar ja koji sam prokockao vlastiti novac ili neki koji su prokockali Svetinju, osmjeh djece i radost navijača!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, to je bio Josip Kuže! Gospodin, Trener, Dinamovac!

Naša agonija nažalost i dalje traje, ne nazire joj se kraj, a nedjeljna vijest najgora je moguća 'sol' na otvorenu ranu. Godine su loših vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada već spominjemo tih naših dvadeset i sedam godina, nedavno smo ih proslavili zajedno, kao ekipa. U jeku slavlja stigla je najdraža i najiskrenija čestitka – izravno iz bolnice! Iste one u kojoj je u nedjeljno poslijepodne izgubio svoju najtežu tekmu. A godinama ih je u istom terminu dobivao! I to kako dobivao!

Kada smo ga posjetili ove zime u Zajčevoj, nedugo nakon što je objavio da boluje od teške bolesti, rekao nam je svoju, nažalost i posljednju želju vezanu za Dinamo: 'Ajmo napravit ponovo atmosferu, ajmo dić’ grad na noge, ajmo ponovit ’89. i 2005.! Al’ samo vi to možete pokrenuti, kao i onda! Vi ste ta snaga Dinama!'. Rekli smo mu da živimo za to, za taj dan, ako dragi Bog da s njim ponovo na klupi i bez… Pružio nam je ruku svima i rekao: 'Ajde dečki, ne brinite se, bit će sve OK!' Eto, nažalost nije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka riječ, svaka rečenica u ovim je trenucima zapravo suvišna, besmislena i samo dodatno pojačava tugu. Najteže je zasigurno Jožinim najbližima i naravno da suosjećamo s njima u ovim trenucima nenadoknadivog gubitka.

Ali Josip Kuže je bio, jest i zauvijek će biti JEDAN OD NAS! I mi smo Njegova obitelj! Mi smo njegov voljeni – DINAMO!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragi naš Josipe,

Otišao si nam te sunčane zagrebačke nedjelje i kao što kaže pjesma – neće nas bez tebe veseliti utakmice nedjeljom, ali obećajemo ti – tvoju želju ćemo ispuniti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednog dana kada…

Pokoj vječni pronađi u Gospodinu! I po posljednji put – HVALA TI ZA SVE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zauvijek tvoj Sjever.", stoji na stranici BBB-a.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo