Ovo nitko ne bi smio dozivjeti pred stare dane: 'Napustam rodni grad!'

Bivsi kolumbijski nogometni reprezentativac Faustino Asprilla (45) objavio je da je zbog prijetnji kriminalaca prisiljen napustiti rodni grad Tuluau, koji se nalazi na jugozapadu Kolumbije.

10.12.2014.
15:57
VOYO logo

"Cetvorica muskaraca u dva automobila stigla su u moju kucu i prijetila su mojoj obitelji. U kuci je bio i moj otac te sestre. Trazili su novac i rekli su da nazovem njihovog sefa ili ce ubiti mene i moju obitelj. Zivot sam posvetio tome da predstavljam svoju zemlju u inozemstvu i nadao sam se da cu sada u miru moci uzivati u zasluzenoj mirovini sa mojom obitelji. No, zbog prijetnji kriminalaca osjecam se bespomocno i prisiljen sam napustiti svoj rodni grad, i to kroz straznja vrata", izjavio je Asprilla za dnevnik El Tiempo.

Asprilla je za kolumbijsku reprezentaciju odigrao 57 utakmica i postigao je 20 golova, te je nastupio na dva svjetska prvenstva. U bogatoj igrackoj karijeri sedam godina proveo je u Europi, pet u talijanskoj Parmi s kojom je osvojio Kup pobjednika kupova i Kup Uefe, te dvije u Newcastleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ytSkvZ88yoc

Iz tog doba kad je igrao u Newcastleu pamte ga i navijaci Dinama, kada su Modri 1997. u 2. pretkolu Liga prvaka eliminirani od engleskog kluba. Tada je Newcastle u prvoj utakmici na domacem terenu slavio 2-1, a u uvratu u Zagrebu gosti su poveli pogotkom Asprille (44-pen), da bi Dario Simic (58) i Igor Cvitanovic (90) svojim golovima izborili produzetke. No, minutu prije kraja produzetaka Ketsbaia je svojim pogotkom izbacio Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo