ARSENALOVA NOĆNA MORA SE NASTAVLJA: / Bayern još jednom razmontirao očajne Wengerove trupe

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Bayern je u Münchenu uvjerljivo porazio Arsenal 5-1, načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

15.2.2017.
22:52
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

BAYERN - ARSENAL 5-1

BAYERN: Neuer - Lahm, Martinez, Hummels, Alaba - Alonso, Alcantara, Vidal - Robben (od 87. Rafinha), Lewandowsk (od 86. Muller)i, Costa (od 84. Kimmich)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny (od 49. Gabriel), Gibbs - Coquelin (od 77. Giroud), Xhaka,Ozil - Iwobi (od 66. Walcott), Sanchez, Oxlande-Chamberlain

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Robben (11), 1-1 Sanchez (30), 2-1 Lewandowski (53), 3-1 Thiago Alcantara (56), 4-1 Thiago Alcantara (63), 5-1 Thomas Muller (89)

Bayern je do sada tri puta eliminirao Arsenal u osmini finala Lige prvaka (2004/05, 2012/13, 2013/14), a po svemu sudeći to će se dogoditi i četvrti put. Bit će ovo vjerojatno sedma sezona uzastopce kako Topnici svoj europski put završavaju u osmini finala. U zadnjih šest sezona po dva puta su ih izbacili Bayern i Barcelona, a po jednom Monaco i Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NEUNIŠTIVI ARJEN ROBBEN: /

Pogledajte kakvom je golčinom sjajni Nizozemac zapaprio Topnicima!

Image
NEUNIŠTIVI ARJEN ROBBEN: /

Pogledajte kakvom je golčinom sjajni Nizozemac zapaprio Topnicima!

Čak 16 domaćih pobjeda zaredom

Golove za bavarski sastav zabili su Arjen Robben (11), Robert Lewandowski (53), Thiago Alcantara (56, 63) i Thomas Müller (89), dok je pogodak za goste zabio Alexis Sanchez (30). Bayern je ovom pobjedom produžio pobjednički niz u LP na svom stadionu na 16 utakmica uz razliku pogodaka 58-9. Uzvratni susret je 7. ožujka u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije mogla bolje početi za domaćine, Bayern je poveo u 11. minuti sjajnim pogotkom Arjena Robbena. Nizozemac je primio loptu na 20 metara od gola i potom s ruba kaznenog prostora zabio pod samu vratnicu. Bavarci su nastavili dominirati, ali bez značajnijih prilika. Prvu opasnost pred vratima njemačkog prvaka vidjeli smo u 26. minuti kada je Sanchez izborio prekršaj na rubu kaznenog prostora. Mesut Özil je izveo slobodan udarac, ali je Neuer uspio obraniti. Samo tri minute kasnije gosti su izjednačili. Lewandowski je neopreznim startom srušio Koscielnyja i sudac Mažić je pokazao na bijelu točku.

Sanchez je izveo kazneni udarac, Neuer je obranio, ali se lopta odbila do čileanskog napadača koji je pored dvojice igrača Bayerna uspio zabiti za 1-1. Arsenal se nakon izjednačenja razbudio i u posljednjim trenucima prvog dijela imao je priliku za preokret, ali je Neuer sjajno zaustavio Özilov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prošli put 5-1

Na početku drugoga dijela Wenger je u igru morao uvesti Gabriela Paulistu umjesto ozlijeđenog Laurenta Koscielnyja i nakon te izmjene gostujuća kola krenula su nizbrdo. U samo 11 minuta Bayern je zabio tri gola za uvjerljivih 4-1. Bayern je stigao u novo vodstvo u 53. minuti pogotkom Lewandowskog glavom nakon ubačaja Lahma s desne strane. Bio je to njegov 15. pogodak u zadnjih 13 europskih nastupa na Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije Lewandowski je fantastično petom proigrao Alcantaru koji je sam izašao pred Ospinu i sigurno pogodio za povećanje vodstva Bavaraca. Sjajnu predstavu Alcantara je okrunio i drugim golom u 63. minuti. U posljednjim trenucima susreta među strijelce se upisao i Thomas Müller kojem su trebale samo dvije minuta na terenu da postigne pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je spomenuti da je i prethodni dvoboj ovih klubova završio istim rezultatom. U studenom 2015. Bayern je u grupnoj fazi deklasirao Arsenal s 5-1, a i tada su među strijelcima bili Müller, Robben i Lewandowski. Ujedno treba istaknuti i da je Bayern postao prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je ostvarila 16 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo