VIDEO: / Slavlje Arsenala za kraj, veliki preokret Chelseaja

Nogometaši Arsenala u novu će godinu ući kao prvoplasirana momčad na ljestvici Premierlige. U dvoboju 19. kola svladali su Newcastle na njegovom St. James' Parku s 1:0.

29.12.2013.
16:45
VOYO logo

Topnici imaju 42 boda, jedan više od Manchester Cityja, i nitko ih više ne može skinuti s vrha u ovom kolu.

Newcastle je, pak, na sedmom mjestu s 33 boda, a ovo mu je bio tek drugi poraz u posljednjih deset kola u kojima je ostvario čak sedam pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini je strijelac za Arsenal u nedjeljnom ogledu bio Olivier Giroud koji je na taj način prekinuo post koji je trajao 499 minuta. Francuz je zabio glavom u 65. minuti poslije nabacivanja Thea Walcotta iz slobodnog udarca. Treba napomenuti i da je Arsenal u ovoj utakmici igrao bez ozlijeđenog Mesuta Özila.

Liverpool je poslije četiri uvjerljive pobjede upisao drugi poraz u nizu, Chelsea je bio bolji s 2:1. Strašan je bio tempo utakmice na Stamford Bridgeu, posebno od strane domaćih nogometaša koji su igrali kao navijeni u prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Chelsea ostao niti šokiran nakon što je primio pogodak već u četvrtoj minuti utakmice, pogodak je zabio Martin Škrtel koji je iz blizine pogodio domaću mrežu. No, već do poluvremena je Chelsea, posve zasluženo, okrenuo rezultat u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 17. minuti sjajan pogodak zabio Eden Hazard, a u 34. je, pak, stadion eksplodirao nakon spretnog pogotka Eto'a. Brazilac Oscar je ubacio nisku loptu na metar-dva od vratiju Liverpoola, a vrhom kopačke je Kamerunac nekako dotaknuo loptu koja se doslovno ušuljala u gostujuću mrežu za 2:1 Mourinhove momčadi.

Chelsea - Liverpool 2-1 (Hazard 17, Eto'o 34 / Škrtel 4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham - Stoke 3-0 (Soldado 37, Dembele 65, Lennon 69)

Newcastle - Arsenal 0-1 (Giroud 65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton - Southampton 2-1 (Coleman 9, Lukaku 74 / Ramirez 71)

Redoslijed: 1. Arsenal 42 2. Manchester City 41 3. Chelsea 40 4. Everton 37 5. Liverpool 36 6. Manchester United 34 7. Tottenham 34 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo