ANTE ČAČIĆ ISTAKNUO: / 'Utakmica s Kosovom je utjecala na rezultat. Ruka? Da, sudac nas je oštetio'

Image
Foto: AFP

Izbornik Hrvatske Ante Čačić i Domagoj Vida prokomentirali su događanja u Eskisehiru u utorak navečer i poraz od Turske 1-0.

5.9.2017.
23:15
AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija jednostavno nije odigrala čitav susret na visokom nivou, i zato je izgubila. Iako su Vatreni veći dio dvoboja igrači dobro, posebno to vrijedi za prvo poluvrijeme kad su dominirali, stvarali prilike, bili blizu gola, na kraju su ostali kratkih rukava.

Hrvatska je usprkos porazu zadržala vodstvo na ljestvici sa 16 bodova, koliko sada ima i Island nakon pobjede protiv Ukrajine 2-0. Turska je sada treća sa 14 bodova, a Ukrajina na četvrtom mjestu također ima 14 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje smo prvi u skupini. Moramo dignuti glavu, ništa još nije izgubljeno. Ovisimo sami o sebi. Imamo najbolju gol razliku, igramo doma s Finskom i i naša igra mi daje za pravo da sam optimist", kazat će Ante Čačić i dodati:

[VIDEO] TURSKA ŠOKIRALA VATRENE U ESKISEHIRU: Pogodak Tosuna gurnuo je kockaste u velike probleme, sudac spasio domaćina

"Na semaforu piše kako smo izgubili 1-0. Malo se miješaju emocije i zadovoljstva, ali.... znamo u kakvim smo okolnostima doputovali ovdje. No, dogodi se taj jedan kiks i sve okrene. Na kraju je domaćin pobijedio. Imali smo svojih prilika, nismo iskoristili. Do kraja su još dvije utakmice, prvi smo u skupini, nije tragedija. Ništa nije izgubljeno. Do kraja će biti neizvjesno. I naši suparnici se moraju još međusobno susresti. Nas nije pomazilo i na Islandu smo primili isti gol", izjavio je nakon dvoboja Ante Čačić za kamere HTV-a i, na novinarsko pitanje o tome je li susret s Kosovom, koji se razvukao na dva dana, kumovao ovom porazu, odnosnom utjecao na prezentaciju Vatrenih protiv Turaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA TEŠKO OŠTEĆENA VEĆ NA SAMOM POČETKU: Pogledajte kako je sudac dao vjetar u leđa Turcima

"Apsolutno. Mi smo danas odigrali utakmicu nakon 50 i nešto sati. Moji nogometaši su izgledali u nekim trenucima svježe. Žao mi je što ih nije pomazilo. Bio je penal. Vidljivo je da je domaći obranio let lopte rukom, dok je kod turskog gola bio prekršaj nad Manđukićem. Kalinić je djelovao svježe, Mandžukić ima 4 šava, zato smo se odlučili na njega. Distanca je potpuno ista. Samo je sad gužva u našoj skupini - veća", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida istaknuo je:

TOTALNA GUŽVA U HRVATSKOJ SKUPINI: Island sredio Ukrajinu, četiri reprezentacije se bore za SP

"Nikad ne možemo mirno ove kvalifikacije privesti kraju, kao i svaki puta. Jedan detalj, nismo dobro pazili u obrani i poraz je došao. Kontrolirali smo cijelu igru. Evo, čujem da je Yilmaz ipak dirao loptu rukom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije završavaju u listopadu s posljednja dva kola. Hrvatska će 6. listopada ugostiti Finsku, a tri dana kasnije će u posljednjem kolu gostovati u Kijevu protiv Ukrajine.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo