[ANKETA] TKO BI TREBAO UGOSTITI DOKVALIFIKACIJE ZA PLASMAN NA SP? / Četiri grada, četiri problema za HNS

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeći će utorak, 17. listopada u 14 sati na ždrijebu u Zürichu doznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

10.10.2017.
17:51
PIXSELL
VOYO logo

U dodatne kvalifikacije idu i Švicarska, Italija, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska. Utakmice play-offa na rasporedu su od 9. do 14. studenog, a domaćin prve i uzvratne utakmice utvrdit će se ždrijebom. U iščekivanju ždrijeba, već sada nameće se pitanje: Gdje bi Hrvatska trebala igrati dokvalifikacije? U fokusu su četiri grada, regionalna nogometna centra.

BIVŠI HRVATSKI IZBORNICI ZA NET.HR O PREPORODU VATRENIH: ‘Svaka čast Daliću, odlično je prodrmao momčad! Šok terapija je uspjela’

Maksimir - prvi izbor

Naravno, prvi izbor Hrvatske je Maksimir. No vremenski uvjeti u studenom i nadolazeće kiše mogli bi ponovno stvoriti probleme kakve smo imali protiv Kosova (pa jedva dohvatili pobjedu u dvodnevnoj utakmici koja je umorila igrače i pomalo kumovala onom porazu protiv Turske Eskişehiru). Osim toga, interes navijača za utakmicama reprezentacije u Zagrebu već neko vrijeme nije na visokoj razini, što bi mogao biti i presudan faktor u borbi za SP u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[ANKETA] TREBA LI DALIĆ OSTATI? Hrvatska je ponovno bila lepršava, sjajna. Dovoljno da ne tražimo novog izbornika?

Gradski vrt i Osijek imaju tradicionalno dobru atmosferu

Najjači adut osječkoga Gradskog vrta, s druge strane, upravo je publika jer Slavonci tradicionalnu dobro dočekuju Vatrene, na čijim utakmicama u Osijeku vlada pozitivna atmosfera, a u samom gradu hrvatski reprezentativci sjajno su dočekani.

Ali Osječani imaju nešto lošiji travnjak, zbog čega im je, uostalom, HNS oduzeo domaćinstvo utakmice protiv Finske. HNS ništa nije htio prepuštati slučaju, da se ne bi ponovili vaterpolski uvjeti viđeni protiv Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NENAD GRAČAN SAMO ZA NET.HR: ‘Vidjelo se kako je Dalić napravio pozitivne pomake, probudio je momčad’

Rujevica ima najbolji travnjak u Hrvatskoj

Rujevica, pak, ima najbolji travnjak u Hrvatskoj, miješavinu prirodne i umjetne trave... Travnjak je jako brz i ima dobru drenažu. Na travnjaku se, kad su normalne padaline, ne stvaraju lokve vode. A i kad je jaka kiša također... No, unatoč i uvjerljivo najmanjem kapacitetu stadiona (8279 mjesta), nije bila ispunjena protiv Finaca. A s obzirom na manji kapacitet, HNS je i podigao cijene, što se (opet) ne bi svidjelo navijačima...

NACIJA JE NA NOGAMA ZBOG TRIJUMFA U KIJEVU: ‘Dalić to vidi u 2 dana, a drugi slijepi godinama. Najbolja utakmica dosad’

Split i Poljud su posebna priča

Split i Poljud su, pak, posebna priča. Naime, Poljud je u proteklom desetljeću dobio utakmicu protiv Gruzije 2011. pa je, zbog izgreda u zagrebačkom ogledu protiv Norveške, ugostio Italiju pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tada je nastala čuvena svastika zbog koje je dobio i suspenziju domaćinstva sljedeće utakmice protiv Bugarske 2015. S obzirom na odnos Hajduka i HNS-a, stvorila se negativna atmosfera pa je teško vjerovati da će se čelnici usuditi ponovno dati Poljudu šansu zbog straha od nereda i osvete HNS-u. No tko zna, možda će se "vatreni" i vratiti u Dalmaciju koja ih toliko dugo čeka, a valja podsjetiti i kako je travnjak Hajdukova stadiona nedavno obnovljen, stoga nema bojazni da neće izdržati loše vremenske uvjete.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo