'UČINITE NEŠTO'

ALARMANTNO UPOZORENJE: ‘Nogomet stvara socijalne slučajeve, postoji opasnost od bankrota igrača’

U koliko se teškoj situaciji nalaze neki hrvatski prvoligaši, ponajprije RNK Split i Cibalia, svjedoči i dramatično priopćenje koje je u četvrtak objavila Hrvatska udruga Nogometni sindikat.

Organizacija kojoj je na čelu bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić pozvala je Hrvatski nogometni savez (HNS) da što prije nešto napravi po pitanju teške financijske situacije u kojoj se nalaze Split i Cibalia čiji igrači mjesecima nisu primili plaću. U Nogometnom sindikatu smatraju neodgovornim što je HNS izdao licence klubovima koji očito ne zadovoljavaju sve kriterije.

‘U pitanju je regularnost prvenstva’

“Uslijed učestalih poziva i pritužbi igrača, trenera, roditelja, kao i članova njihovih obitelji upućenih Hrvatskoj udruzi Nogometni sindikat, izražavamo duboku zabrinutost zbog teške financijske situacije i neredovite isplate plaća igračima klubova u prvoj ligi. Podsjećamo da smo pravovremeno upozoravali HNS kod postupka licenciranja kako neki klubovi ne zadovoljavaju kriterije, međutim tim su klubovi unatoč tome izdane licence”, stoji u priopćenju Nogometnog sindikata.

“Ovim pute ističemo da trenutna situacija može dovesti u pitanje regularnost prvenstva te da postoji objektivna opasnost od bankrota klubova, a samim time i igrača. Napominjemo da su igrači zbog statusa samostalnih djelatnika dužni imenom i prezimenom pred državnim institucijama (HZMO, HZZO, Porezna uprava) i smatramo nedopustivim da nogomet stvara socijalne slučajeve. Pozivamo HNS da preuzme odgovornost za ovu situaciju na koju smo pravovremeno upozoravali”, zaključuje se u priopćenju.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr