ALARMANTNA SITUACIJA U TABORU VATRENIH: / Evo zašto Ante Čačić itekako ima razloga za brigu uoči Finske

Image
Foto: AFP/PIXSELL
Image
Foto: AFP/PIXSELL

Ante Čačić nema idealnu situaciju za ključne utakmice protiv Finske i Ukrajine za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine.

3.10.2017.
14:55
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Ne da nema idealnu situaciju, nego je itekako u problemima. Naime, Vatreni na Finsku idu bez Nikole Kalinića (pogoršao ozljedu aduktora), Dejana Lovrena (problemi s leđima), Vedrana Ćorluke (puknuće Ahilove tetive, još uvijek se oporavlja), Matea Kovačića (zadobio je parcijalnu rupturu aduktora koja traži stanku, još neko vrijeme neće ga biti na travnjacima), Marka Pjace (još uvijek se opravlja od puknuća križnog ligamenta koljena), Tina Jedvaja (početkom srpnja puknula mu je kost potkoljenice, prema prvim prognozama trebao je već biti na terenu, ali nije)i Borne Barišića (Upala ovojnice tetive lista), koji su na bolovanju te Milana Badelja zbog žutih kartona.

KRUNOSLAV JURČIĆ SAMO ZA NET.HR: ‘Puno se toga lomi na leđima reprezentacije, pojedinci Hrvatsku vide kao poligon za vlastite obračune’

Dakle, Čačić ne može računati na važne igrače. Ako bi smo ta imena preračunali u cifre, onda ispada da Čačić ostao bez jako puno novaca. Malo smo se poigrali s ciframa spomenutih nogometaša, čisto da vidimo koliko to milijuna eura neće biti na raspolaganju izborniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, stvar je ovakva. Prema Transfermarktu, osmorica spomenutih nogometaša vrijede 100,5 milijuna eura! Kalinić prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, Lovren 17 milijuna, Ćorluka 5 milijuna eura, Kovačić 25 milijuna, Pjaca 15 milijuna, Jedvaj 6,5 milijuna eura. Kapetan Osijeka Borna Barišić, pak, prema Transfermarktu vrijedi 900 000 eura (najmanje od svih ozlijeđenih), a priču zaključujemo Badeljom koji je procijenjen na 11 milijuna eura.

KAKO DO RUSIJE? Ovih nekoliko scenarija donijelo bi nam izravan plasman na Svjetsko prvenstvo

Kad smo kod Badelja, on će izborniku biti na raspolaganju za Kijev, a Vrsaljko, Vida, Pivarić, Brozović i Perišić moraju se paziti da ne “požute” drugi put jer njihovo bi ime bilo skinuto s liste putnika za Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Vatreni će morati biti itekako oprezni protiv Finske. Jer, svaka mala pogreška, dekoncetracija, može koštati (ne)plasmana na Mundijal.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo