AKO STE PROPUSTILI: / Ovo su zanimljivosti koje morate znati nakon prvih dvoboja polufinala

Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN

Odigrane su prve utakmice polufinala Europske lige, a jedini prednost pred uzvrat imaju nogometaši Villarreala koji su pred svojim navijačima pobijedili Liverpool s 1-0.

29.4.2016.
7:15
AFP, JOSE JORDAN
VOYO logo

U Ukrajini su gosti poveli već u šestoj minuti preko Vitola. Šahtar je preokrenuo golovima Marlosa i Tarasa Stepanenka, a za konačnih je 2-2 s bijele točke zabio Kevin Gameiro u 82. minuti. U Španjolskoj je Villarreal do pobjede stigao u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je strijelac bio Adrian Lopez. Uzvrati se igraju već sljedeći tjedan, a ovo je nekoliko zanimljivosti nakon prvih utakmica.

Prekinuta serija Liverpoola

Redsi su do četvrtka bili neporaženi u Europskoj ligi ove sezone. Navijači su se nadali ponavljanju sezone 1983/84 kada je Liverpool bez poraza osvojio Kup prvaka, ali reprize neće biti. No, momčad Jürgena Kloppa, za koju je naš Dejan Lovren odigrao svih 90 minuta, i dalje može do trofeja i izravnog plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/52xa

Zanimljivo je i da je ovo Liverpoolu četvrti poraz u posljednjih pet okršaja protiv španjolskih klubova. No, isto tako, Redsi su prošli sedam od deset puta kada su u nokaut-fazi igrali protiv Španjolaca. Također, Liverpool je dosad 13 puta gubio prvu utakmicu u gostima s 0-1, ali je osam puta prošao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi rekord Villarreala

Villarreal je neporažen u 12 uzastopnih europskih utakmica, što je novi klupski rekord. Ta je serija nastavljena, a prekinuta je ona negativna koja govori da je Žuta podmornica bila bez pobjede u posljednjih deset dvoboja protiv engleskih klubova. Navijače Villarreala može hrabriti još jedan podatak: njihov je klub dosad prošao dalje svaki put kad je slavio u prvoj utakmici (21/21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo ovome i da je strijelca Lopeza proigrao Denis Suarez kojem je to sedma ovosezonska asistencija u Europskoj ligi. Nitko drugi ih nema više od pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla prema trećem finalu u nizu

U oba slučaja kada je u prvoj utakmici Kupa UEFA/Europske lige odigrala 2-2, Sevilla je prošla dalje. Dogodilo joj se to i protiv Šahtara u sezoni 2006/07. Tada su Andalužani u prvoj utakmici osmine finala pred svojim navijačima odigrali 2-2, a u uzvratu su poslije produžetka prošli dalje i na kraju osvojili naslov.

https://vid.me/XcTv

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je Sevilla ove sezone, kad se pogledaju sva natjecanja, samo četiri puta slavila u gostima, od toga tri puta u Kupu kralja. Nije joj to uspjelo ni protiv Šahtara za koji je cijelu utakmicu odigrao naš Darijo Srna, dok je Eduardo ušao u sudačkoj nadoknadi. Spomenimo i da je ovo prvi put da je Sevilla u aktualnoj sezoni primila više od jednog gola u u dvoboju Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Gameiro

Bivši napadač PSG-a Kevin Gameiro uživa u fantastičnoj sezoni u dresu Seville. Računajući sva natjecanja, postigao je 26 pogodaka. U Europskoj je ligi kroz cijelu karijeru 14 puta bio strijelac i na petom mjestu vječne ljestvice se izjednačio s Jonathanom Sorianom i Driesom Mertensom.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo