AKO STE PROPUSTILI: / Ovih 10 informacija otkrit će vam sve što vas zanima o pobjedi Cityja i Atletica

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Nogometaši Manchester Cityja i Atletico Madrida izborili su uzvratnim utakmicama osmine finala Lige prvaka nastupe među posljednjih osam momčadi ovog prestižnog natjecanja.

16.3.2016.
6:45
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

City je to izborio protiv kijevskog Dinama odigravši na Etihadu 0:0 (prva utakmica 3:1), dok je Atletico nadjačao PSV boljim (8:7) izvođenjem udaraca s bijele točke u tek osmoj seriji nakon što su obje utakmice ovih suparnika završile 0:0.

Evo najzanimljivijih podataka sa utakmica odigranih u utorak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. City nikada ovako daleko...

Po prvi puta u klupskoj povijesti plasirali su se nogometaši Manchester Cityja u četvrtfinale Lige prvaka. Pošlo im je to za rukom u petom pokušaju da stignu tako daleko u ždrijebu, a samo je trima momčadima za to trebalo više pokušaja; one su Šahtar, Galatasaray i PSV.

https://vid.me/VCxh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. ...ali niti tako skromno

Zanimljivo, povijesni uspjeh stigao je nakon utakmice bez pogodaka, a za ovu englesku momčad to je prva takva u 36. nastupu u ovom natjecanju. U ovoj su utakmici nogometaši Cityja uputili samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, nikada manje u susretima u kojima su bili domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Dinamo poput Bayerna

Posljednja momčad koja je propustila zabiti Cityju u Ligi prvaka, jasno, izuzev kijevskog Dinama u utorak, bio je minhenski Bayern prije pet godina. Riječ je o utakmicama u kojima je City bio domaćin.

4. Sedma engleska momčad

Plasiravši se među osam najboljih u prestižnom europskom klupskom nogometnom natjecanju, Manchester City postao je sedmi engleski klub ondje. Samo su Španjolska i Francuska imale toliko različitih predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Nikada u povijesti

Nikada se u povijesti utakmica nokaut faze Lige prvaka nije dogodilo da dvije momčadi kroz 180 minuta akcije ne postignu pogodak. Atletico Madrid i PSV pamtit će se kao prve takve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/LqNI

6. Atleticov rekord

Nije da se Atleticovi nogometaši nisu trudili. Na poluvremenu produžetka utakmice statistika je navodila njihovih 25 udaraca prema golu PSV, a to predstavlja izjednačenje klupskog rekorda u Ligi prvaka kada su u pitanju utakmice u kojima nisu zabili. Jednako su neuspješno napadali Chelsea 2014. godine. Do kraja ogleda zapucali su još jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. PSV se radovao produžetku

Posljednji su puta nogometaši PSV-a igrali produžetak utakmice Lige prvaka 13. travnja 2005. Bili su tada uspješni, a slavljem protiv Lyona plasirali su se u polufinale natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Jan Oblak

Postao je Atleticov čuvar mreže prvi golman u povijesti natjecanja koji je slavio u dvjema uzastopnim utakmicama koje su odlučivali udarci s bijele točke.

9. Rekordno visoka pobjeda

Atleticov 8:7 trijumf protiv PSV-a, dohvaćen udarcima sa jedanaest metara, rekordno je visoka pobjeda u ovom natjecanju ostvarena nakon penala. Pritom u obzir nisu uzete utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Nesretni PSV

Postali su prva nizozemska momčad koju je Atletico Madrid eliminirao u utakmicama europskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo