[FOTO, VIDEO] AUSTRIA UZVRATILA I RASTURILA RIJEKU NASRED RUJEVICE: / Hrvatski prvak na rubu ispadanja iz Europske lige

Image
Foto: PIXSELL

Rijeka nije uspjela doći do pobjede protiv Austrije kojoj je prije dva tjedna zabila dva gola na njihovom terenu. Kriza na Rujevici se produbljuje i san o europskom proljeću mogao bi ostati samo san

2.11.2017.
20:59
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 4. kola D skupine Europske lige Rijeka je na Rujevici izgubila od bečke Austrije 1-4 i još se više udaljila od plasmana u drugi krug natjecanja.

Hrvatski prvak je prije 14 dana slavio u Beču 3-1, no večeras su Austrijanci uzvratili na Rujevici ostvarivši još uvjerljiviju pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Dominik Prokop (41, 62), a golove za goste zabili su i Tarkan Serbest (73), te Cristoph Monschein (83). Za Rijeku je zabio Domagoj Pavičić (61), dok je Josip Mišić u 72. minuti zaradio isključenje.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

TUGA NA NJIHOVIM LICIMA REKLA JE SVE: Ovako su nogometaši hrvatskog prvaka izgledali nakon debakla

Image

TUGA NA NJIHOVIM LICIMA REKLA JE SVE: Ovako su nogometaši hrvatskog prvaka izgledali nakon debakla

Prokop neriješiva zagonetka

Gosti su poveli u 41. minuti golom Prokopa koji je prošao 'kroz' trojicu igrača Rijeke i zabio pored nemoćnog Prskala. Rijeka je uspjela izjednačiti u 61. minuti golom Pavičića na dodavanje Gorgona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u idućem napadu gosti su stigli do novog vodstva, a strijelac je ponovo bio Prokop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač austrijskog sastava je u 72. minuti isprovocirao Josipa Mišića koji je zaradio isključenje, a kada je dvije minute kasnije Tarkan Serbest zabio za 3-1 priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice pogodak za goste zabio je i Monschein.

AEK i Milan ponovno bez golova

U drugom susretu iz ove skupine AEK i Milan su odigrali 0-0, baš kao i prije dva tjedna na San Siru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Livaja je za AEK zaigrao od 60. minute, dok je Nikola Kalinić u dresu Milana dobio priliku u zadnjih devet minuta.

Nakon četiri kola na ljestvici vodi Milan s osam bodova AEK ima šest, Austrija četiri boda, dok je Rijeka na začelju s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Rijeka 23. studenog gostuje u Ateni kod AEK-a, dok se u drugom susretu sastaju Milan i Austrija. Natjecanje po skupinama završava 7. prosinca susretima Rijeka - Milan i Austrija - AEK.

UŽIVO:

RIJEKA - AUSTRIA BEČ 1-4

RIJEKA: Prskalo, Vesovic, Zuparic, Puncec, Zuta, Misic, Bradaric, Acosty, Pavicic, Gorgon, Heber

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AUSTRIA: Pentz, Gluhakovic, Mohammed, Westermann, Salamon, Holzhauser, Tarkan Serbest, Tajouri, Prokop, Pires, Friesenbichler

AEK - MILAN 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+3' - Sudac Kehlet svirao je kraj i Rijeka je pretrpila težak poraz na svom stadonio i sada su joj šanse za prezimljavanje u Europi svedene na minimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Igra Rijeke se potpuno raspala i igrači su se već predali, a Austria nastavlja sa prijetnjama njihovom golu.

83' - GOOOOOL! Holzhauser je probio po lijevoj strani i ubacio prizemno na pet metara gdje se našao Monschein i zabio za veliku prednost Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Kvržić je pao nakon kontakta u šesnaestercu Austrije, ali sudac je ponovno procijenio da to nije dovoljno za kazneni udarac.

75' - Prokop je imao priliku i za hat trick, ali ovaj put ga je vratar Rijeke uspješno spriječio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - GOOOOOL! Ubačaj iz slobodnog udarca odlično je pratio Serbest i glavom zabio pored nemoćnog Prskala za povećanje prednosti Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Crveni karton za Mišića! Prokop je preburno reagirao na jedan dodir Mišića, ali sudac je nasjeo na njegovu glumu i potjerao Mišića u svlačionicu.

70' - Pentz je pogrešno ispucao loptu što je otvorilo priliku za Pavičića koji je odlično tukao sa 16 metara, ali vratar Austrije uspio je obraniti njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Pires je mogao u potpunosti uništiti snove Riječana. Izašao je sam pred Prskala koji je ovaj put izvrsno reagirao i spriječio povećanje prednosti momčadi iz Beča.

62' - GOOOOOL! Samo minutu trajalo je slavlje Riječana. Prokop je natrčao na nekih desetak metara i iskosa tukao po golu Prskala, a lopta je od stative ušla u mrežu i Austria ponovno vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - GOOOOOL! Kvržić je dugo vagao igrače Austrije i napokon poslao loptu na pet metara od gola Bečana. Tamo ju spušta Pavičić za Gorgona koji mu smiruje loptu i Pavičić izjednačuje preciznim udarcem uz lijevu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - I drugu zamjenu obavio je Slovenac. Umjesto Acosty u igru ulazi Kvržić i čini se kako Kek želi svježim krilima promijeniti ritam svoje momčadi.

53' - Kek je iz igre izvadio Hebera, a ušao je Matei.

52' - Rijeka nije dobro otvorila drugo poluvrijeme i Austria je stalno pred golom domaćina. Igrači Matjaža Keka jednostavno ne uspijevaju zadržati loptu malo duže u svom posjedu.

49' - Nakon jednog kornera gostiju lopta je došla do Prokopa koji poprilično iskosa ponovno testira Prskala, ali ovaj put Rijekin je golman obranio njegov pokušaj.

46'- Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Kraj prvog dijela utakmice. Gosti zadovoljniji odlaze na odmor jer se realizirali prvu pravu priliku na utakmici. Riječanima je preostalo 45 minuta da promijeni situacij u svoju korist i dođe do prijeko potrebna tri boda.

45' - Župarić je nakon kornera odigrao povratnu loptu na peterac, ali nitko od igrača Rijeke to nije ispratio.

41' - GOOOOL! Austrija je povela. Pires je pobjegao Bradariću i dodao Prokopu koje se provukao kroz obranu Rijeke i lagano gurnuo loptu u mrežu pored Prskala za vodstvo Bečana.

37' - Sada je za Austriju pokušao Tajouri s nekih 25 metara, ali njegov udarac otišao je pored vrata riječkog gola.

34' - Opasno je iskosa tukao Holzhauser, ali Prskalo je bio spreman i odbio njegov pokušaj.

33' - Nakon greške Vešovića prilika se otvorila za Austrijance, ali Pires je zakomplicirao izglednu situaciju i Bečani su izborili korner.

31' - Prošlo je pola sata igre. Rijeka je nešto konkretnija u igri i pokušajima, ali ne uspijeva doći do konkretnijih prilika za gol.

30' - Nakon što je sudac Kehlet zaustavio igru nakon prekršaja igrača Austrije, Holzhauser nepromišljeno podiže nogu u klizećem startu i ruši Vešovića te ga je sudac nagradio žutim kartonom.

27' - Heber je ušao u šesnaesterac Austrije i gurnuo loptu pored Mohammeda te pao. Sudac je prekinuo igru i pokazao Heberu žuti karton zbog simuliranja. Šteta, jer mogao je napadač Rijeke i bolje iskoristiti ovu situaciju.

24' - Dobru je loptu Acosty poslao sa boka pred gol Pentza, ali Mohammed je na vrijeme reagirao i Rijeka je dobila korner iz kojeg nije uspjela zaprijetiti opasnije.

18' - Još jedna velika prilika za Gorgona! Gotovo iz identične situacije kao u petoj minuti pucao je ljevicom, ali ovaj put Pentz je intervenirao i spasio Austriju.

13' - Dalekometnim pokušajem zaprijetio je Pires, ali Prskalo je odbio njegov udarac.

12' - Prskalo je izletio na jedan slobodnjak Holzhausera i nesigurno reagirao, ali uspio je ispraviti svoju pogrešku i rezultat ostaje nepromijenjen.

9' - Friesenbichler je dobio žuti karton zbog žustrog prekršaja nad Punčecom.

5' - Velika prilika za Rijeku. Acosty je dodao loptu Gorgonu koji je sa 16 metara ljevicom iz prve opalio po golu Pentza, ali lopta je za nekoliko centimetara prohujala pored lijeve stative gola Austrije.

1' - Počela je utakmica na Rujevici. Sretno Rijeka!

Hrvatski prvaci u ovu utakmicu ulaze prilično uzdrmani nakon tri uzastopna poraza u domaćoj ligi. Posljednji je došao u subotu u Maksimiru protiv Dinama (1-3) koji je na taj način pobjegao Riječanima na ogromnih devet bodova prednosti. Jasno je da je Kekova momčad u krizi, ali nikoga na Rujevici ne napušta optimizam.

U četvrtak Riječani imaju priliku popraviti dojam protiv suparnika od kojeg su prije dva tjedna bili bolji u gostima (3-1).

'Odigrat ćemo muški'

"Ne bi bilo dobro da o ovoj utakmici razmišljamo u kontekstu one u Beču. Ekipa Austrije na gostovanju je puno opasnija i unatoč svim problemima zna odigrati taktički zrelo i odgovorno", upozori je Kek.

Riječani trenutno u skupini drže treće mjesto s tri boda, ispred su Milan sa sedam i AEK s pet. Nova pobjeda protiv Bečana značajno bi hrvatskom prvaku povećala izglede za plasman u drugi krug.

"Uvjeravam vas da ćete gledati prepoznatljivu Rijeke koja je igrala odličan nogomet. Nema razloga da ne odigramo mušku utakmicu", naglasio je veznjak Josip Mišić.

Fink najavljuje iznenađenje

Iako su posljednji u skupini sa samo jednim bodom, ni Austrijanci se nemaju namjeru predati.

"Rijeka je top momčad, a mi mlada s puno novih igrača, a imamo i puno problema s ozljedama. Ulazak u skupinu Europske lige zato smatram velikim uspjehom. No nećemo se zadovoljiti time, pokušat ćemo već u četvrtak iznenaditi", rekao je trener Bečana Thorsten Fink.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo