NIŠTA OD ODLIČJA: / Sara Kolak ostala korak do medalje, svjetsko zlato slavi njezina najveća suparnica

Image
Foto: AFP
8.8.2017.
21:30
AFP
VOYO logo

Hrvatka nije dočekala još jedno odličje nakon senzacionalne bronce Stipe Žunića u bacanju kugle. U petak u kvalifikacijama diska nastupa Sandra Perković, najjači hrvatski adut na ovom SP-u.

U 5. seriji ostala bez odličja

Nije to bio dobar nastup Sare Kolak koja je loše otvorila nastup u finalu, zatim u 2. seriji hicem od 64,95 nakratko preuzela vodstvo, no ubrzo joj je uzvratila Špotakova sa 66,76, hicem koji joj je, pokazalo se, bio dovoljan za zlato. Kineskinja Lingwei Li je sa 66,25, osobnim rekordom u trećoj seriji potisnula Kolak na treću poziciju u 3. seriji. Taj hitac donio joj je srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petoj seriji Kolak je ostala definitivno bez odličja, preskočila ju je u poretku i druga Kineskinja. Huihui Lyu se popela na 3. mjesto hicem 65,26 metara, 31 centimetrom dulje od Sarinog hica iz 2. serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani olimpijska pobjednica, ove godine najdulji hitac sezone

Mlada Ludbrežanka je lani doživjela senzacionalan uspon na svjetski vrh. Bronca na Europskom prvenstvu u Amsterdamu bila je ugodno iznenađenje, ali nitko nije mogao ni sanjati da će Sara koji tjedan kasnije uzletjeti do olimpijskog trona. Rušila je hrvatski rekord u kvalifikacijama, a onda još jednom i u finalu i sa 66.18 metara ostavila svu konkurenciju iza sebe.

A da neće biti priča samo za jedno ljeto, Sara je potvrdila posljednjih tjedana. Na mitingu Dijamantne lige u Lausanni bacila je koplje fantastičnih 68.43 metra i došla u London kao prva kopljašica svijeta. No, nije uspjela doći do pobjedničkog postolja. I četvrto mjesto je sjajan rezultat, Sara je pokazala da pripada među najbolje na svijetu, ali sportašima najteže pada ta četvrta pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SARA U FINALE S OSMIM REZULTATOM KVALIFIKACIJA: /

Zlatna iz Rija nije uspjela baciti normu

Image
SARA U FINALE S OSMIM REZULTATOM KVALIFIKACIJA: /

Zlatna iz Rija nije uspjela baciti normu


UŽIVO:

Kolak (x, 64,95, x, 57,38, 63,50, x)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj natjecanja, Špotakova je ponovno zlatna, nakon deset godina

Image
Image

21:28 - Nažalost, još jedan loš hitac, slabiji od 50 metara i prijestup. Kolak je ostala nadomak medalji, na četvrom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sara Kolak ima još jedan hitac kako bi dohvatila svjetsko odličje. Ispred nje su Špotakova i Kineskinje Li i Lyu.

6. serija:

Kraj 5. serije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:19 - Kolak ostaje četvta, imat će još jedan pokušaj za medalju. Bacila je u 5. seriji 63,50. Za broncu joj treba 65,27.

21:15 - Kineskinja Huihui Lyu se popela na 3. mjesto hicem 65,26 i spustila je našu Saru Kolak na četvrtu poziciju, izbacila ju iz zone medalja. Sari preostaju još dva hica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. serija:

Kraj 4. serije

21:10 - Još jedan loš hitac Sare Kolak koja na zaletištu djeluje da je prilično pod pritiskom. U četvrtoj seriji bacila je 57,38. Ponovno je odlična Kineskinja Li, koja je druga, a sad je bacila još malo dalje, 65,38. Špotakova ponovno odlična sa 65,64. Čehinja vodi, Kineskinja Li je druga, Sara Kolak treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska prvakinja, braniteljica naslova Molitor ostaje šesta, bacila je slabije od 60 metara (58,99). Tugsuz je bacila 63,68, nedovoljno da se umiješa među prve tri, za sad je četvrta.

Vrijeme ne ide na ruku atletičarima, u Londonu je 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:05 - "Špotakova baca nešto mekše od Sare kojoj kuk ne radi dobro, nema pravu rotaciju", kazao je u studiju HRT-a Pavković.

4. serija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj 3. serije

20:50 - Sara je ponovno loše bacila, ispod 55 metara pa je prestupila da uskrati trud sucima. Špotakova je također prestupila. No, na drugu poziciju vinula se Kineskinja Li hicem od 66,25 i osobnim rekordom potisnula Kolak na treću poziciju. Nakon tri serije, ispale su Ratej, Roberts, Hjalmsdottir, Gleadle. Kineskinja Liu je nakon dva prijestupa uspjela baciti 62 i izboriti ulazak među osam (62,28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nakon ove serije bit će odlučeno kojih će osam u "veliki finale". Sara je to praktički osigurala odličnim hicem u 2. seriji. Nekadašnja Sarina trening-partnerica Martina Ratej borila se za ulazak u osam, ostao joj je najbolji hitac iz prve serije 61,05 i Slovenka, nekadašnja učenica Andreja Hajnšeka, nada se da će uspjeti izboriti šest serija.

3. serija:

Kraj 2. serije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:35 - Sjajno! Sara je trenutačno u vodstvu! Hrvatska atletičarka bacila je koplje 64,95. Zasad najbolji rezultat. No, uzvratila je Špotakova u 2. seriji koja je bacila 66,76. Sara je druga, a Turkinja Tugsuz prebacila je Khaladovich i sad je treća s hicem od 64,52.

Gužva pri vrhu, Molitor je bacila 63,75 i na petom je mjestu. Od 2. do 5. mjesta je 1,20 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. serija:

Kraj 1. serije

20:25 - Loš Sarin pokušaj, tehnički loše izveden, koplje je palo ispod granice od 50 metara i Kolak je prestupila. Loše je bacila i Sarina najveća konkurentica, dvostruka olimpijska prvakinja Barbora Špotakova i svjetska rekorderka te svjetska prvakinja iz Osake 2007. Čekinja je bacila 58,48 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj seriji najbolji hitac ima Bjeloruskinja Khaladovich s 63,04 metara.

1.serija: Sara Kolak baca četvrta

20:20 - Krenulo je predstavljanje 12 kopljašica u finalu: Huihui Lyu (Kina), Martina Ratej (Slovenija), Tatsiana Khaladovich (Bjelorusija), Sara Kolak (Hrvatska), Kelsey-Lee Roberts (Australija), Barbora Špotakova (Češka), Elisabets Gleadle (Kanada), Lingwei Li( Kina), Asdis Hjalmsdottir (Island), Eda Tugsuz (Turska), Shiying Lio (Kina), Kahtarina Molitor (Njemačka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri serije, osam atletičarki nastavlja natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:00 - U studiju HRT-a su gosti atletski treneri Ante Pavković i Igor Čordaš.

"Siguran sam da nitko protiv Sare ne baca hladne glave. Ona u pet serija može bacati loše, a onda baciti najbolje u šestoj seriji. Vjerujem u Saru", kazao je trener bacača koplja Pavković.

19:30 - Još je 50 minuta do početka finala u bacanju koplja. Evo što je uoči finala SP-a rekao Sarin trener Andrej Hajnšek:

"Prvi put je na SP-u. Mi ćemo se boriti, Sara će pokazati sve što je sposobna u ovom trenutku, nadam se da će biti dovoljno za medalju."

Sara je ovog ljeta, prije tri tjedna u poljskom Bydgoszczu postala europska prvakinja do 23 godine. Europski atletski savez izabrao ju je za najbolju atletičarku u srpnju.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo