NIKAD ZABORAVLJENA LEGENDA: / Ovo su najvažniji golovi Ivice Olića za Hrvatsku

Image

Ivica Olić emotivnim se pismom oprostio od hrvatske reprezentacije.

3.3.2016.
6:45
VOYO logo

Njegova karijera u reprezentaciji protegnula se na čak 14 godina, Olić je kao rijetko koji igrač bio omiljen kod svih navijača. Borben i uvijek sjajno tjelesno pripremljen, trajao je za reprezentaciju do 37. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debitirao je u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije (0:0) u ožujku 2002. godine. Odigrao je ukupno 104 utakmice i zabio 20 golova za reprezentaciju, a mi smo se prisjetili pet najvažnijih.

1. Hrvatska - Italija 2-1 (SP 2002.)

Bila je to jedna od najslađih pobjeda Hrvatske na svjetskim prvenstvima. "Azzurri" su vodili pogotkom Vierija (55.), ali je Olić (73.) izjednačio, a potom Rapaić (75.) donio pobjedu Vatrenima, koji ipak nisu prošli skupinu. Bilo je to prvo veliko natjecanje za Olića u reprezentativnom dresu, kojeg je jedva ponovno navukao na sebe, nakon proslave gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Engleska - Hrvatska 2-3 (kvalifikacije 2007.)

Igrale su se kvalifikacije za Euro 2008. a Bilić boysi šokirali su Englesku na Wembleyu. Ivica Olić, šeretski je, ni ne gledajući loptu, na sjajno proigravanje Eduarda da Silve, svladao vratara Carsona za vodstvo 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Hrvatska - Njemačka 2-1 (EP 2008.)

Hrvatka je na tom Euru igrala možda i najbolji nogomet, a u skupini je Bilićeva momačd dobila veliku Njemačku. Drugi gol, iz odbijene lopte od vratnice, zabio je Ivica Olić (62.). Hrvatsku je u vodstvo doveo Darijo Srna (24.), a poraz "elfa" ublažio je Lukas Podolski (79.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Turska - Hrvatska 0-3 (kvalifikacije 2011.)

Hrvatska je igrala dodatne kvalifikacije za odlazak na Euro 2012. i na bolan način uzvratila Turcima za poraz u četvrtfinalu Eura 2008. Bio je to hrvatski marš na Bosporu, a mrežu Turaka u 2. minuti načeo je upravo Ivica Olić na sjajnu asistenciju Vedrana Ćorluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Hrvatska - Srbija 2-0 (kvalifikacije 2013.)

Hrvatska je u kvalifikacijama za odlazak na SP u Maksimiru svladala Srbiju s 2-0, a igrač utakmice, s golom i asistencijom bio je Ivica Olić. Prvo je sjajno poslužio Marija Mandžukića (23.), a onda i sam zabio u 37. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo