NEVJEROJATNA PRIČA: / Preživio tsunami pa mu se ostvarila želja koja ga je držala na životu

Image
Foto: AFP

18-godišnji mladi nogometaš Martunis novi je igrač mlade momčadi lisabonskog Sportinga, portugalskog velikana koji je 2. srpnja potpisao ovog talentiranog mladića kojem je uzor Cristiano Ronaldo.

7.7.2015.
14:43
AFP
VOYO logo

No, ova priča ima nevjerojatnu pozadinu. Naime, 26. prosinca 2004. godine tada osmogodišnji Martunis igrao je nogomet sa svojim prijateljima kada je jaki potres pogodio Indoneziju, prouzročivši tsunami koji je ubio više od 230.000 ljudi, uključujući njegovu majku i dvije sestre.

Nakon potresa i tsunamija koji su napravili pravu kataklizmu, požurio se svojoj kući kako bi vidio je li sve u redu s njegovim najmilijima. No, u tom trenutku stvorila se jaka poplava i pokupila dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nije bio sposoban plivati niti se popeti na neku od plutajućih objekata, Martunis je završio u močvari gdje se 18 dana hranio s ostacima hrane koje su završile u poplavi, izvještava The Japan Times. Oko njega su plivali leševi poginulih. Devetnaesti dan, ostao je bez hrane. I na kraju je preživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak postao globalna vijest

"Nisam se bojao jer sam čitavo vrijeme samo htio vidjeti svoju obitelj, a želim i postati nogometaš", kazao je tada nakon spašavanja hrabri dječak, čije preživljavanje je postalo velika globalna vijest. Slika spašenog dječaka 21 dan nakon tsunamija u dresu portugalske reprezentacije ubrzo je obišla svijet, a sve je vidio i Cristiano Ronaldo.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Portugalski nogometni savez donirao je Martunisu i njegovom ocu 40,000 eura kako bi mogli sagraditi novi dom, pisao je The Washington Post. Ronaldo je 2005. i osobno posjetio Martunisa i pozvao ga da, zajedno s ocem, posjeti Portugal. Uz to, ponajbolji nogometaš svijeta obećao je platiti dječakovo obrazovanje, pokazavši time veliko srce koje ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10,5 godina nakon snovi su se ostvarili

"Vjerujem kako veliki broj odraslih ljudi ne bi se znalo nositi s targedijom i patnjama koju je on proživio. Moramo ga, stoga, respektirati. Ovo je bio test njegove zrelosti, on je posebno dijete", kazala je tada zvijezda u usponu Ronaldo.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Sada sa 18 godina Martunis se vraća u Portugal i to u ulozi u kojoj je uvijek htio biti. Sporting Lisabon, klub u kojem je svoje igračke vještine stekao i sam Ronaldo, potpisao je našeg junaka ove potresne i nadahnjujuće priče, junaka kojem se očito ostvaruju želje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan što sam se pridružio Sportingu. Ovo je ostvarenje snova", kazao je Martunis na ceremoniji potpisivanja ugovora.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo