NEĆEŠ VIŠE: / Najpoznatijeg švercera ulaznica čeka drastična kazna!

Image

Glavni istražitelj Etičke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) predložio je devetogodišnju suspenziju glavnog tajnika Jeromea Valckea (55) zbog sumnje u korupciju.

5.1.2016.
19:45
VOYO logo

Valcke je suspendiran u listopadu prošle godine zbog sumnje u korupciju i preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu po pet puta većim cijenama od prodajne. Nakon pokretanja istrage Valcke je razriješen dužnosti po hitnom postupku. Njegova suspenzija je danas istekla, ali je produžena na još 45 dana, a glavni istražitelj Cornel Borbely je predložio suspenziju na devet godina i 100.000 dolara kazne.

Povezan s isplatom od 10 milijuna

Valcke je došao u FIFA-u 2003. godine kao direktor marketinga, ali je u prosincu 2006. dobio otkaz nakon neuspješnih pregovora s kreditnim kompanijama. Osam mjeseci kasnije postavljen je za glavnog tajnika FIFA-e i nadgledao je pripreme za Svjetska prvenstva 2010. u Južnoj Africi i četiri godine kasnije u Brazilu. Mediji ga povezuju s isplatom 10 milijuna dolara mita bivšem dopredsjedniku Jacku Warneru u aferi oko dodjele domaćinstva SP 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog mjeseca predsjednik FIFA-e u odlasku Sepp Blatter i predsjednik UEFA-e Michel Platini su suspendirani na osam godina i u tom razdoblju ne smiju obnašati nikakvu funkciju povezanu s nogometom. Etički odbor FIFA-e nije podržao optužnicu za korupciju protiv Švicarca i Francuza nego ih je smatrao krivima za zlouporabu položaja, sukob interesa i nelojalno vođenje. Platini je kažnjen i novčanim iznosom od 80.000 švicarskih franaka (74.000 eura), dok je Blatter dobio manju novčanu kaznu od 50.000 franaka (46.295 eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo