NE PRESTAJU POHVALE: / Ugledni portal raspisao se o Modriću

Image
Foto: AFP

Luka Modrić prošlog je vikenda lijepim pogotkom osigurao pobjedu Real Madridu nad Granadom.

11.2.2016.
14:22
AFP
VOYO logo

O njegovom golu i igri u sljedećim su se danima nakon toga raspisali svi sportski relevantni mediji u svijetu, a treba napomenuti i da je dobio pohvale od strane suigrača i trenera ZinedineaZidanea.

Poveći prostor hrvatskom reprezentativcu posvetio je i ESPN. Nogometni stručnjak EduardoAlvarez, koji između ostalog radi i za BBC i Radio Marcu, detaljno je analizirao ulogu LukeModrića u Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrčući se na važnost Modrićeva gola napomenuo je kako Real u godinu i pol dana nije dao niti jedan pogodak koji je odlučivao o pobjedi ili im donio remi u posljednjih deset minuta utakmice. Sve do Modrića ovog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog manjku golova

"Hrvat nije golgeter, a iako je nekoliko puta pokazao da ima dobar udarac iz daljine devet pogodata u 156 nastupa za Real priča je o defenzivnom veznjaku u momčadi punoj odličnih ofenzivnih igrača", piše ESPN.

Modrić je prije utakmice s Granadom u 21 utakmici uputio 25 udaraca, a samo sedam njih išlo je prema golu. Ovo mu je također prvi prvenstveni pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidaneova poruka

"Jednostavno nema dovoljno prilika da bi iskoristio svoje pucačke vještine", navodi Alvarez. Potom je podsjetio na Zidaneovu izjavu u kojoj je napomenuo da bi Modrić morao češće pucati.

"Iako se čini da će se to teško dogoditi s toliko puno odličnih napdača, u nekim trenucima njihovo kretanje bi trebalo otvorili prostor za Modrića kao što se to dogodilo protiv Granade", dodaje Alvarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćajući se u povijest, točnije u 2012. godinu podsjetio je i da Modrić nije dobro primljen u Španjolskoj. U pitanje se dovodila njegova pozadina, tj. činjenica da je igrao za klubove poput Dinama i Tottenhama, a i problemi s ozljedama. Također, morao se suočiti i s komentarima na račin njegove visine.

Najgore pojačanje

Napominje i kako su stručnjaci zaboravili da se u to vrijeme Modrić za priliku morao boriti s igračima poput XabijaAlonsa, SamijaKhedire i MesutaOzila te da je u momčad došao bez odrađenih priprema u Tottenhamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Marcinoj anketi tog je prosinca izabran za najgore pojačanje u Španjolskoj. No, nakon nekoliko mjeseci dobio je povjerenje JoseaMourinha te je sezonu završio s 53 odigrane utakmice. Trenutak koji ju je obilježio bio je pogodak Manchester Unitedu u četvrfinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na učinak do kraja sezone Mourinho mu se u svibnju obratio sljedećim riječima: "Nisi loš za najgore pojačanje sezone".

Na kraju je Mourinho otišao, a zamijenio ga je CarloAncelotti, poznat kao obožavatelj hrvatskog veznjaka. Modrić je ubrzo postao ključan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak Ancelottija

"Rijetko tko u momčadi može poput njega pomagati obrani, oduzimati lopte i brzo promijeniti smjer igre. Naviknuti na defenzivne veznjake koji ne riskiraju s loptom u posjedu Modrić je donio svježinu na Bernabeuu. U prvoj Ancelottijevoj sezoni osvojio je navijače te je postao ključan u momčadi koja je te godine osvojila Kup kralja i Ligu prvaka. izveo je i korner kojim je Ramos donio izjednačenje protiv Atletica", navodi autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što se ozlijedio većina navijača počela je vjerovati da je on najvažniji igrač i da bi ga se trebalo odmarati kako bi cijelu sezonu bio u formi", piše Alvarez.

Autor na kraju zaključuje kako je to sada povijest te da je Modrić opet u formi i da radi s trenerom koji vjeruje u njegove sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači ga obožavaju, a on uživa u trenutačnoj situaciji, a možda će uskoro zabiti još pokoji odlučujući pogodak".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo