NASLOV JE JOŠ BLIŽE: / Leicester novom pobjedom pobjegao Tottenhamu na sedam bodova

Image
Foto: AFP/BEN STANSALL

Novu pobjedu na putu prema ciljanom naslovu ostarili su nogometaši Leicestera. Na King Power Stadiumu momčad Claudija Ranieria pobijedila je Southampton, a gol odluke zabio je Wes Morgan u 38.

3.4.2016.
16:34
AFP/BEN STANSALL
VOYO logo

Bila je to Leicesterova četvrta uzastopna pobjeda, te peta u zadnjih šest susreta rezultatom 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester na 69 bodova

"Lisice" su ovom pobjedom pobjegle drugoplasiranom Tottenhamu, koji je jučer remizirao kod Liverpoola, na sedam bodova, šest kola prije završetka sezoen u Premiershipu. Leicester ima 69 bodova, sedam više od Tottenham, dok Arsenal na trećem mjestu ima 11 bodova manje i utakmicu manje.

Do kraja prvenstva, Leicester ima sljedeći raspored: Sunderland vani, West Ham i Swansea kod kuće, Manchester United u gostima, Everton kod kuće i u posljednjem, 38. kolu kod Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/XD4x

Promašaj Simpsona

Skupo je domaću momčad mogao stajati promašaj Dennisa Simpsona u 71. minuti. Sve je napravio Jamie Vardy, ubacio loptu s lijeve strane, no Simpson je umjesto mreže pogodio ravno u vratara Forstera. Ipak igra u suparničkom 16-ercu nije njegova prirodna pozicija, jer je desni bek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester je izdržao do kraja, iako izrazitih prilika više nije bilo. Naslov prvaka sve je bliže... Leicester City nikada nije bio engleski prvak, a najbolji plasman ostvario je 1929. godine kada je bio drugi. Otkako je startao Premeirship 1992. godine, najbolji plasman Leicester je ostvario u sezoni 1999/2000. okončavši prvenstvo na osmom mjestu.

Nevjerojatna transformacija

"Lisice" su prošle nevjerojatnu transformaciju u posljednjih godinu dana. Na današnji dan, 3. travnja 2015. imali su sedam bodova zaostatka od zone spasa u Premier ligi. Sad kao vodeća momčad, imaju sedam bodova više u borbi za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo