NAŠ HAJDUK PRIJAVIO ŠUKERA: / 'Očekujemo pokretanje inspekcijskog nadzora'

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Udruga Naš Hajduk u utorak je obavijestila sportsku inspekciju o nepravilnostima u županijskim nogometnim savezima i HNS-u.

10.2.2016.
14:41
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Time su, kako kažu, službeno skrenuli pozornost da je 09. veljače 2016. godine prošao šestomjesečni rok za usklađivanje statuta nogometnih saveza sa Zakonom o sportu i njegovim izmjenama i dopunama koje su stupile na snagu dana 09. kolovoza 2015. godine.

"Očekujemo pokretanje inspekcijskog nadzora nad županijskim nogometnim savezima i HNS-om, te svim predsjednicima kao odgovornim osobama u pravnim osobama na čelu s ​Davorom Šukerom​ i da nas o rezultatima iste obavijeste u zakonskom roku", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javila se i glavna inspektorica

Samo dan kasnije, u srijedu, glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar dostavila je u srijedu sportskim inspekcijama u svim županijama te sportskoj inspekciji u Gradu Zagrebu zahtjev da provedu inspekcijske nadzore nad primjenom izmjena i dopuna Zakona o sportu.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/08/PXL_051214_9518998.jpg

"S obzirom na to da je jučer istekao rok u kojem su županijski sportski savezi, odnosno Sportski savez Grada Zagreba i nacionalni sportski savezi osnovani u sportu bili dužni uskladiti svoje poslovanje s pojedinim člancima Zakona o sportu, sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta poslala je zahtjev svim sportskim inspekcijama u uredima državne uprave da provedu inspekcijske nadzore nad primjenom zakonskih izmjena i dopuna, svatko na području svoje županije, odnosno Grada Zagreba te ovisno o utvrđenome činjeničnom stanju poduzmu mjere i radnje za koje su ovlašteni Zakonom o sportskoj inspekciji, odnosno Zakonom o sportu", stoji u zahtjevu glavne sportske inspektorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Vrbanovića

Vezano uz stupanje na snagu Zakona o sportu, oglasili su se i najprozivaniji po tom pitanju – čelnici Hrvatskog nogometnog saveza.

“Htjeli smo putem medija priopćiti stavove HNS-a u ovom trenutku. Poslali smo svim županijski savezima obavijest o tome što HNS vidi sada kao situaciju u kojoj se nalazi, kao i jedno tumačenje onoga o čemu ste se vi zadnjih nekoliko dana jako angažirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo u 8. mjesecu 2015., kada je stupio na snagu novi Zakon, izjavili da je donošenje ovakvih odluka nepotrebno, i da nije bilo potrebe za tim. Tada smo već govorili da se HNS zalaže za jedan sveobuhvatan, cjelovit i novi Zakon o sportu", poručio je izvršni predsjenidk HNS-a Damir Vrbanović na jučerašnjoj presivi. Što je sve rekao više pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo