NAKON NAVIJAČKOG ORGIJANJA I INCIDENTA NA DERBIJU: / Hajduk, Lorenco Šimić i Dinamo doznali kazne

Image
Foto: Pixsell

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić izrekao je kazne za utakmice 20. kola. Pod povećalom je, naravno, derbi na Poljudu.

21.12.2016.
15:37
Pixsell
VOYO logo

Dinamo je u nedjelju na Poljudu u dramatičnoj utakmici slavio rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Soudanija u 94. minuti, a posebnu pozornost disciplinskog suca zaslužili su Lorenco Šimić te Dinamovi i Hajdukovi navijači.

Lorenco Šimić kažnjen sa tri utakmice neigranja te 4000 kuna

Pavličić Bekić tako je Hajdukova stopera kaznio sa tri utakmice neigranja te 4000 kuna kazne zbog crvenog kartona u 95. minuti nakon što je najprije udario Petra Stojanovića, a onda se još pokušao obračunati i sa sucem Zebecom. Pavličić Bekić bio je oštar prema Šimiću i stoga što mu je to drugo isključenje ove sezone. Na službenoj stranici prve hrvatske nogometne lige to je objašnjeno riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBJAVLJEN ŠOKANTAN REPERTOAR UVREDA S POLJUDA: ‘Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera…’

"Igrač HNK Hajduk Lorenco Šimić zbog isključenja u sudačkoj nadoknadi utakmice Hajduk-Dinamo (hvatanje protivničkog igrača za vrat i bacanje na pod) te ulaska u teren za igru po završetku utakmice u pokušaju da dođe do suca kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 4000 kuna".

Image
Image

Hajduk kažnjen sa 55.000 kuna

Hajduk je kažnjen sa 55.000 kuna zbog bačenih baklji na teren i šovinističkih povika i poziva na mržnju, a Dinamo s 10.000 kuna zbog paljenja stolaca na tribinama Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na utakmici Hajduk-Dinamo u više navrata od strane navijačke skupine Torcida zabilježeno je neprimjereno i neprihvatljivo skandiranje rasističkih, šovinističkih i poruka s pozivom na nasilje te je tijekom utakmice zapaljeno više desetaka raznih pirotehničkih sredstava zbog čega je sudac morao dva puta prekidati igru. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i ponovljenim prekršajima iz članka 88. DP HNS-a HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 55.000 kuna. Zbog paljenja vatre na tribini na istoj utakmici u 83. minuti od strane navijačke skupine BBB novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna kažnjen je GNK Dinamo", ističe se.

Matas i Vranjić također kažnjeni

Vrijedi spomenuti i kako Nikola Matas iz Osijeka, koji je isključen na utakmici Inter Zaprešić-Osijek, zbog dviju opomena mora pauzirati jednu utakmicu i platiti 3000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Tomislav Vranjić, predstavnik HNK Cibalia na utakmici Slaven Belupo-Cibalia koji je udaljen s klupe u 72. minuti zbog vrijeđanja suca te je odbio napustiti ograđeni dio igrališta zbog čega je morala intervenirati redarska služba, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od mjesec dana i 6000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo