NAJGORA MOGUĆA VIJEST: / Rukometašima maksimalno otežan put do Rija

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Hrvatska ipak neće biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Kako je objavio HRS, domaćin će biti Danska.

4.2.2016.
9:30
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

"Hrvatski rukometni savez uputio je zahtjev za domaćinstvom kvalifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija isto je dodijelila Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a. Tako će se izabranici Željka Babića za dva mjesta koja vode u Rio boriti u Herningu", priopćeno je iz Saveza.

Teška skupina

Podsjetimo, Hrvatska rukometna reprezentacija osvojenim trećim mjestom na Europskom prvenstvu u Poljskoj osigurala je nastup na Svjetkom prvenstvu koje će se početkom 2017. održati u Francuskoj, no za ovu godinu ostale su joj još kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Po završetku Eura saznala se skupina zajedno s Norveškom, Danskom i Bahreinom, a sada se zna i domaćin kvalifikacijskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja 2016. , a Hrvatska isti otvara protiv domaćina. Na Olimpijske igre će se plasirati dvije najbolje reprezentacije s ovog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8.4. 2016. Norveška – Bahrein Danska – Hrvatska

9.4.2016. Danska – Norveška Hrvatska – Bahrein

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.4.2016. Bahrein – Danska Hrvatska – Norveška

Španjolska, Slovenija, Iran i Švedska mjesto na Olimpijskim igrama tražit će u Švedskoj (Malmö), dok će Poljska, Makedonija, Čile i Tunis zaigrati u Gdanjsku u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo