NAJBOLJI HRVATSKI TENISAČ SE ČUDI: / 'Očekivao sam da će Borna proći Ramosa'

Image

Nakon prvog dana Australian Opena Marin Čilić ostao je jedini hrvatski tenisač u ždrijebu, a za pobjedu 6:7 (4), 7:5, 6:2, 6:4 nad 98.

18.1.2016.
12:29
VOYO logo

Čilić je prvi set izgubio u tie-breaku, u drugom je zaostajao 1:4 i činilo se da će teško slomiti početni udarac Nizozemca.

Servis suparnika bio mu je enigma

"Imao sam problema s rješavanjem enigme servisa De Bakkera koji je u prvom dijelu meča servirao jako dobro. Držao je visok postotak prvog servisa. Gubio sam set i break, ali od trenutka kad sam napravio prvi break odigrao sam jako solidno i zadovoljan sam pobjedom. Prvi meč je uvijek težak", rekao je najbolji hrvatski tenisač nakon prolaza u drugo kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je dosta teško reternirati, ali kad je poen ušao u izmjenu, tu sam bio dosta bolji. Kad sam uspio povezati nekoliko reterna i počeo bolje igrati u retern gemovima, osjetio sam da sam na pravom putu do pobjede. Ključ meča je bio to što sam ostao mentalno unutra i što sam se borio te time zaradio pobjedu", analizirao je Čilić dvoboj s De Bakkerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb je 12. nositelja u drugom kolu vodio prema mogućem hrvatskom obračunu s Bornom Ćorićem, no do njega neće doći, jer je 28-godišnji Španjolac Albert Ramos-Vinolas svladao 19-godišnjeg Zagrepčanina u tri seta.

S Ramosom 2-1

"Očekivao sam da će Borna proći Ramosa, ali je Ramos pokazao da je nezgodan igrač, vrlo solidan. Bili su teški uvjeti, brzi tereni i velika vrućina, tako da Borni sigurno nije bilo lako", pronašao je Marin riječi utjehe za suigrača iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Ramos-Vinolasom ima pozitivan učinak (2-1). Pobijedio ga je 2012. na zemlji u Hamburgu te 2013. na tvrdoj podlozi u Indian Wellsu, a izgubio je 2011. na turniru Masters serije u Šangaju.

"Ramosa sam već pobijedio par puta. Dobro se kreće, lijepo pokriva teren, ali nema razorne udarce. Sve će biti u mojim rukama. Nadam se da ću dobro servirati, a uvjeren sam da će ostatak igre to pratiti", optimističan je Čilić uoči dvoboja koji je na rasporedu u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo