NAJBEDASTIJE IZJAVE GODINE: / Mourinho, Keane, Fury, Blatter... dobro su nas zabavili svojim 'provalama'

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

I ova je kalendarska godina ponudila popriličan broj 'mudrih' izjava sportskih sudionika kroz komentare nekih odluka, pogažena obećanja i bisere na račun smanjenih primanja.

1.1.2016.
12:00
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Bilo ih je zaista mnogo i sigurno mnoge koje zaslužuju uvrštenje nisu ušle na ovaj sastavljeni popis deset 'najmudrijih' po našem izboru, ali poprilično dobro ukazuju na nepromišljenost, maskiranje realnosti i stavove pojedinaca.

1. Neodlučni Fifin predsjednik

"Hvala vam što ste me izabrali za predsjednika Fife za sljedeće četverogodišnje razdoblje", kazao je Sepp Blatter samo tjedan dana prije no što je dao ostavku pa je potom povukao da bi danas bio suspendiran na osam godina zbog sumnjive predaje dva milijuna švicarskih franaka također suspendiranom prvom čovjeku Uefe Michelu Platiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Bezobrazni boksač

"Dosadan si i želim te udaljiti iz teškaške kategorije. Imaš karizme koliko i moje gaće - nula", poručio je Tyson Fury Vladimiru Kličku prije borbe za naslov prvaka u kojoj je okončao Ukrajinčevu dugogodišnju vladavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Tenisačica protiv pravila

"Pa u bijelom se nisam niti udavala", izjavila je američka tenisačica Bethanie Mattek-Sands na upit o strogim pravilima odijevanja na Wimbledonu, turniru koji od natjecatelja zahtjeva nastup u odjeći bijele boje.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/12/000_DV2073226.jpg

4. Dopingirani ruski atletičari

"Ne opovrgavamo da imamo probleme, no takvi postoje svugdje na svijetu. I kod nas je taj postotak jednak kao i kod drugih", kazao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko prije no što je Vijeće Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) odlučilo je suspendirati Ruski atletski savez (ARAF) zbog optužbi za sustavno korištenje dopinga ruskih atletičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Osiromašeni košarkaš

"Imam obitelj, pa će ove godine biti nešto teže", rekao je košarkaš LA Clippersa Josh Smith nakon što mu je ovoj sezoni, poslije osam uzastopnih s primanjima ne manjima od deset milijuna američkih dolara, plaća smanjena na 6.9 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Neshvaćeni Mourinho

"Kazna od 50.000 funti je sramotna, a mogućnost dobivanja zabrane dolaska na stadion zaprepašćujuća. Sretan sam što mi nije stavljena elektronička naprava", prokomentirao je Jose Mourinho kaznu zbog kritiziranja sudačkih odluka.

7. Keane o Keanu

"Zašto ne bi igrao? Pa nije on rodio dijete. Osim ako ne doji trebao bi biti spreman", najavio je nastup Robbieja Keane pomoćnik izbornika irske nogometne reprezentacije Roy Keane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Mrska trica

"I dalje mrzim šut za tri poena, nikad ga neću prihvatiti i ne smatram to košarkom. Više to nalikuje na cirkus. Zašto nemamo šut za pet poena? Ili za sedam? Takav sam, stara sam škola. No morate to prihvatiti, u svakom našem osvajanju naslova trica je imala veliku ulogu", nedavno je izjavio jedan od najuspješnijih NBA trenera, strateg San Antonio Spursa Gregg Popovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Istina koja je trajala šest dana

"Svjestan sam medijskih nagađanja o mojoj budućnosti i zato želim jasno reći da nikuda ne odlazim. Ostajem u ovom klubu i jedva čekam početak sljedeće sezone", kazao je kapetan Aston Ville Fabian Delph samo šest dana prije no što je potpisao za Manchester City.

10. Naslov je bolji od pobjede

"Meni se čini da bolje zvuči biti svjetski prvak nego pobjednik utrke", kazao je Lewis Hamilton, trostruki i aktualni svjetski prvak u Formuli 1 nakon što mu je momčadski kolega Nico Rosberg, s kojim baš i nije u najboljim odnosima, slavio u tri posljednje utrke u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo