Nadal i Đoković složni: Smanjite broj turnira!

Najbolji teniseri na svetu apeluju na ATP da omogući duže i zdravije karijere budućim generacijama

10.10.2013.
12:49
VOYO logo

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izneo je u utorak stav da se previše turnira na tvrdoj podlozi igra tokom sezone, a razumevanje za ovo mišljenje ima njegov najveći rival Novak Đoković.

Nadal je u ovoj sezoni zabeležio 27 pobeda uz samo jedan poraz na tvrdoj podlozi, ali je uprkos tome još jednom ponovio da se previše turnira igra na betonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam van politike i ne želim više da budem uključen u politiku tenisa. Znam da, čak i ako imate dobre ideje, pa čak i ako mislite da su promene moguće, uvek postoji zid koji je nemoguće preći", rekao je Nadal.

Osvajač 13 Grend slem titula se dugo zalgao za manje turnira i za to da više bude turnira na šljaci kako bi se smanjilo opterećenje tenisera i sprečile povrede opasne po karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi bilo fer za naredne generacije da više igraju na površini koja manje opterećuje telo, da pokušaju da imaju dužu karijeru, da pokušaju da zdravi završe karijere...", kazao je Nadal.

Posle toga, oglasio se i Novak Đoković, koji ga je jedini savladao na ovakvom terenu, u finalu turnira u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je već pet godina kako se svi zajedno trudimo da izvršimo pritisak, kako bi se neke stvari promenile, u rasporedu, broju turnira, formatu takmičenja. Ali ovaj sistem je duboko ukorenjen i teško je nešto promeniti. Razumem zašto je Rafi dosta svega, ali problem sa sporim promenama u sportu je jako složen", rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo