NA SVJETSKOM TRONU: / Dva Hrvata ostvarila uspjeh za pamćenje, imamo nove junake

Image
Foto: AFP

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović, koji nastupaju za Astana Arlanse, pobjednici su Svjetske boksačke serije.

22.6.2015.
21:58
AFP
VOYO logo

Astana Arlansi ponovno slave naslov pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB), jer je kazahstanska ekipa u dvodnevnom finalu pred tisućama svojih navijačima u Nacionalnom teniskom centru u Astani pobijedila branitelje naslova Cuba Domadorese sa 6-4 (3-2, 3-2), te po treći puta u zadnjih pet sezona osvojila naslov. U posljednjem, odlučujućem meču superteškaša Kazahstanac Ivan Dičko bodovno je bio bolji od Kubanca Yohandija Toiraca.

Hrgović perjanica WSB-a

Zbog neočekivane i nenajavljene odgode finala WSB-a za čak deset dana Hrgović i Sep su bili prisiljeni izostati s finalnih mečeva protiv Cuba Domadoresa. Boksači BK Leonardo već su zbog Svjetske boksačke serije otkazali na nastup na Europskim igrama u Bakuu, a da su se priključili kazahstanskim kolegama morali bi preskočiti i kolovoško Europsko prvenstvo ili u najboljem slučaju put Sofije krenuti nepripremljeni. S obzirom da je EP posljednja prilika da se osigura nastup na listopadskom Svjetskom prvenstvu u Dohi, WSB finale moralo je proći bez Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je fantastično iskustvo! Ponekad je lakše boksati nego pratiti dramatične mečeve iz publike. Bilo je zaista dramatično i neizvjesno do posljednje sekunde, jer protiv Kubanaca svaka pogreška može biti vrlo skupa. Strašno sam ponosan na ovaj uspjeh Arlansa i bit će mi drago braniti boje Astane i ubuduće", rekao je hrvatski poluteškaški reprezentativac Hrvoje Sep.

Uzbuđenje na vrhuncu

Hrvoje i Filip bodrili su svoje kolege iz prvog reda tribina. Iako nisu sudjelovali u mečevima doigravanja, njihov je doprinos ovosezonskom slavlju kazahstanske momčadi zaista izuzetan. Zajedno su hrvatski boksači u 14 nastupa od sredine siječnja do kraja travnja u ringovima od Azije do Južne Amerike postigli čak 13 blistavih pobjeda. Hrgović je postao najbolji superteškaš WSB-a, te jedini u svojoj kategoriji izborio plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva sam se suzdržao da ne uletim u ring! Strašno mi je žao što Hrvoje i ja nismo mogli pomoći našim Arlansima u finalu, ali pokazalo se da to ipak nije bilo neophodno. Zahvaljujem glavnom treneru Džakijevu i vodstvu Arlansa na svemu što su učinili za mene, hvala i mom treneru Leonardu Pijetraju pod čijim sam vodstvom ove sezone postigao sedam pobjeda zaredom u WSB-u", naglasio je hrvatski prvak Filip Hrgović.

'Nikad ne biste bili prvaci da ne boksaju Hrgović i Sep'

"Ponosan sam na naših pet sezona u WSB-u. Nije lako održati se tako dugo u svjetskoj konkurenciji i pritom stalno boksati za najbolje ekipe. Čestitam svojim boksačima na izuzetnom uspjehu. Koliko nas cijene u boksačkom svijetu najviše pokazuje izjava Francuza Karima Bouzidija, izvršnog direktora AIBA-a, na svečanoj večeri nakon finala u Astani koji je Kazahstancima rekao" Nikad ne biste bili prvaci da za Astanu ne boksaju Hrgović i Sep", kazao je trener Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po povratku iz Astane naši boksači nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo u Sofiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo