ZBOG NEREDA NA EURU: / Sud u Splitu kaznio torcidaša dosad neviđenom kaznom u Hrvatskoj?

Image

Pripadnik Torcide, 23-godišnji M.M., zbog nereda u kojima je sudjelovao na stadionu Geoffroy Guichard u francuskom Saint-Etienneu tijekom utakmice Eura 2. kola skupine D između Češke i Hrvatske 17

11.1.2017.
9:32
VOYO logo

Moći će navijati jedino s udaljenosti veće od 500 metara od stadiona na kojem se igra utakmica. Slobodna Dalmacija izvještava i kako je ovu odluku o zabrani posjećivanja svih utakmica nogometne reprezentacije i HNL-a na način da se ne smije približiti mjestu odigravanja utakmice na razdaljinu manju od 500 metara donio Županijski sud u Splitu, zbog čega je mladić odmah pušten iz zatvora u Zadru, u kojem je bio od 11. studenoga 2016. godine.

Image
Image

Spomenuti dalmatinski dnevni list piše kako je policija ovog navijača otkrila na snimkama nadzornih kamera na kojima se vidjelo da u rukama drži zapaljenu baklju koju je uspio unijeti na tribine. Tužiteljstvo je nakon njegova uhićenja sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložilo određivanje istražnog zatvora “zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak nije doživotna zabrana?

Iako je Slobodna javila kako je navijač kažnjen doživotnom zabranom odlaska na utakmice reprezentacije, tijekom dana objavljeno je i drugačije tumačenje odluke suda.

Naime, glasnogovornik splitskog Županijskog suda Damir Romac Hini je pojasnio da se ne radi o doživotnoj zabrani, odnosno mjeri opreza, već o dvomjesečnoj zabrani utakmicama HNL- a i reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po zakonu se o mjeri opreza koju je naš sud donio odlučuje svaka dva mjeseca pa tako ona može biti produžena ili ukinuta", kratko je prokomentirao Romac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo