ZASTRAŠUJUĆA NESREĆA: / Dvostruki svjetski prvak ostao paraliziran nakon pada, svi su u šoku

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN
Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

Australac Sam Willoughby, dvostruki svjetski prvak u BMX-u, ostao je paraliziran nakon što je pao na treningu 10. rujna blizu San Diega, objavio je u petak Australski biciklistički savez.

23.9.2016.
11:44
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

Willoughby (25) je operiran više puta zbog frakture kralježaka koji su pritiskali leđnu moždinu, navodi Savez prenoseći riječi njegove obitelji.

'Sljedeća etapa je dugačak oporavak u rehabilitacijskom centru'

"Trenutačno Sam još uvijek ne može pomicati donji dio tijela, ali može ruke i osjeća nešto u nogama. Sljedeća etapa je dugačak oporavak u rehabilitacijskom centru", dodaje se u priopćenju Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su uz njega

Operacija je bila vrlo zahtjevna i zahtjevala je zamjenu slomljenih kralježaka s titaniumskim čelijama. Njegovi roditelji su uz njega, isto kao i svi u sportskom svijetu. Obitelj Sama Willougbyja prima brojne podrške potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neustrašiv natjecatelj

"On je neustrašiv natjecatelj. To svi znamo, to smo svi vidjeli, on je svjetski šampion, olimpijski srebrni i strašan karakter. Sigurno smo da će sve ove karakteristike izaći na vidjelo za vrijene njegovog oporavka od ove nesreće", kazao je šef australskog biciklističkog saveza Nick Green, izvještava ABC News.

Australac je bio svjetski prvak u BMX-u 2012. i 2014. i na Olimpijskim igrama u Londonu je osvojio srebrnu medalju, dok je u Riju ove godine bio tek šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo