OBAVLJENA OPERACIJA

ZASTRAŠUJUĆA NESREĆA: Dvostruki svjetski prvak ostao paraliziran nakon pada, svi su u šoku

Australac Sam Willoughby, dvostruki svjetski prvak u BMX-u, ostao je paraliziran nakon što je pao na treningu 10. rujna blizu San Diega, objavio je u petak Australski biciklistički savez.

Willoughby (25) je operiran više puta zbog frakture kralježaka koji su pritiskali leđnu moždinu, navodi Savez prenoseći riječi njegove obitelji.

‘Sljedeća etapa je dugačak oporavak u rehabilitacijskom centru’

“Trenutačno Sam još uvijek ne može pomicati donji dio tijela, ali može ruke i osjeća nešto u nogama. Sljedeća etapa je dugačak oporavak u rehabilitacijskom centru”,  dodaje se u priopćenju Saveza.

Svi su uz njega

Operacija je bila vrlo zahtjevna i zahtjevala je zamjenu slomljenih kralježaka s titaniumskim čelijama. Njegovi roditelji su uz njega, isto kao i svi u sportskom svijetu. Obitelj Sama Willougbyja prima brojne podrške potpore.

Neustrašiv natjecatelj

“On je neustrašiv natjecatelj. To svi znamo, to smo svi vidjeli, on je svjetski šampion, olimpijski srebrni i strašan karakter. Sigurno smo da će sve ove karakteristike izaći na vidjelo za vrijene njegovog oporavka od ove nesreće”, kazao je šef australskog biciklističkog saveza Nick Green, izvještava ABC News.

Australac je bio svjetski prvak u BMX-u 2012. i 2014. i na Olimpijskim igrama u Londonu je osvojio srebrnu medalju, dok je u Riju ove godine bio tek šesti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr